Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Game overal waar je wilt met de Gameboks

Vroeger organiseerde ik met mijn vrienden regelmatig een gameavond of zelfs weekend. Met onze spelcomputers, beeldschermen en controllers gingen we dan bij elkaar zitten en met zijn allen gamen. Samen inloggen op Xbox Live en dan in een team Call of Duty Black Ops online spelen en echt goed samenwerken, het was top. Het enige probleem was alles meeslepen. Dat hebben de mensen achter de Gameboks ook ervaren en zij hopen met dit device de oplossing te bieden.

De Gameboks is een portable gamesysteem

Met de Gameboks kun je makkelijk altijd en overal je favoriete game spelen. De Gameboks zelf is een houten doos die voorzien is van een beeldscherm die uitermate geschikt is om op te gamen. 24,5 inch is deze groot en hij heeft een response tijd van minder dan 1ms. Dat laatste is voornamelijk belangrijk wanneer je op een hoog niveau wil gamen. Zeker bij een shooter of bij een game als FIFA heb je hier een voordeel mee. Wel heb je ‘maar’ een resolutie van 1080p.

Verder is de Gameboks voorzien van een ventilator die er voor zorgt dat het geheel koel blijft. Als je zo’n Gameboks koopt, dan zet je daar je Xbox One en PlayStation 4 in en verbind je dat met de juiste kabels. Wel heb je nog een externe stroomkabel nodig om de complete set van stroom te voorzien. Het werkt niet met zoiets als een draagbare batterij, dus je hebt niet dezelfde vrijheid als bij bijvoorbeeld de Nintendo Switch.

gameboks

De Gameboks kende een succesvolle campagne op Kickstarter, maar is alsnog los te koop voor zo’n 350 euro via Indiegogo. Dat is een flinke bak geld voor een houten doos met een scherm, maar als je regelmatig op locatie wilt gamen, is het wel een fijne oplossing. Meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze gamingpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Game overal waar je wilt met de Gameboks
Sluiten