Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 apr 2018

Speel steen, papier, schaar met de robothand HandBot

Als jij het leuk vindt om op je studeerkamer net iets anders te hebben dan je vrienden en het wel leuk vindt om een beetje te programmeren, dan is de HandBot echt iets voor jou. Het is een nieuw project dat het resultaat is van een samenwerking tussen Deeplocal en Google’s Internet of Things Android Things framework. De HandBot kun je helemaal zelf in elkaar zetten en als dat gelukt is, dan kan hij verschillende dingen leren.

De Handbot voor steen, papier, schaar

Het project is overigens in januari al onthuld, dus wellicht dat je er al eens eerder iets van hebt gezien. Zo niet, dan is het goed om te weten dat de HandBot werkt met de Android Things developer kit en dat het gepaard gaat met een sensor die kan zien wat de gebruiker doet.

Aan de hand daarvan kan de HandBot zelf een beweging maken en kun je zodoende oneindig het klassieke spelletje steen, papier, schaar spelen. Of paper, rock, scissors, zoals het in de Engels-sprekende landen bekend staat.

Het in elkaar zetten van de set zou je zo’n zeven uur moeten bezig houden en is zodoende een ideaal project wanneer je in een weekend niks te doen hebt en het pleurisweer is. De set zelf is overigens niet goedkoop.

Wanneer hij te bestellen is, dan zul je er zo’n vier honderd euro voor moeten neerleggen, naast de kosten voor de Android Things developer kit.

Het is zodoende dus niet iets wat je op AliExpress aanschaft, maar echt iets voor de echte liefhebber. Daarnaast is het ook een mooie manier om te kijken hoe het er met je designvaardigheden er voor staat. Bovendien is het interessant om te zien of er creatievelingen gaan zijn die er voor zorgen dat je nog meer uit de Handbot kunt halen. Wil je meer lezen over robots? Dan hebben we genoeg te bieden.

Reageer op artikel:
Speel steen, papier, schaar met de robothand HandBot
Sluiten