Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 sep 2018

Speel straks Fortnite als Monopoly-variant ⚡️

Fortnite is tegenwoordig overal. Als de voetballer Antoine Griezmann scoort, dan maakt hij vaak een Fortnite-dansje. In de NFL worden touchdowns met dat soort dansjes gevierd en ga zo maar door. Fortnite is meer dan een game geworden. En wat dat betreft is het ook niet heel erg gek dat je Fortnite straks ook op je eettafel kunt spelen. Er komt namelijk een speciale Monopoly-variant van de game op de markt.

Fortnite Monopoly

De makers van Monopoly hebben redelijk wat ervaring met het op de markt brengen van varianten op het klassieke spel. Zo kon je jaren geleden bijvoorbeeld al aan de slag met een Mario-variant en is er ook een Skyrim-versie. Het duurt nog wel even voordat je los kunt gaan met Fortnite Monopoly. Hij moet op 1 oktober worden uitgebracht en zal dan waarschijnlijk eerst op de Amerikaanse markt verschijnen.

Monopoly fortnite

Het bord van deze variant is iets anders dan de klassieke versie. Zo zijn er minder vakjes waarop je kunt landen en is de kans zodoende dus ook groter dat je aan je medespelers moet gaan betalen. Op het bord kom je bekende locaties uit de game tegen die je kunt gaan bezitten. Denk daarbij aan dingen als Paradise Palms, Dusty Divot, Lazy Link en Tilted Towers.

De keiharde cash lijkt te ontbreken in deze game. In plaats daarvan heb je kisten, vallen en stormkaarten. Op die manier moet je elkaar proberen uit te schakelen. Verder zijn de bekende tinnen figuurtjes vervangen voor kaarten met bekende skins die in de game zitten. Al met al lijkt het dus wat simpeler dan de standaard game. Maar als Fortnite je leven is, dan is dit een mooie aanvulling op je collectie.

Wil je meer weten over de game? Neem dan een kijkje in ons archief met onder andere veel tips voor de game.

Reageer op artikel:
Speel straks Fortnite als Monopoly-variant ⚡️
Sluiten