Speelt Apple een gevaarlijk spelletje met de iPhone 7?

Gisteren vertelden we waarom het geen goed idee is om blindelings een iPhone 7 (of 6SE?) aan te schaffen. Het nieuwe toestel kan waarschijnlijk iets meer dan je iPhone 6s, maar verder lijkt het een behoorlijk tamme upgrade. Of Apple moet een geheime superfeature hebben ontwikkeld.

Is de iPhone 7 een winnaar?

Volgens geruchten verschijnt de iPhone 7 op 16 september in de VS; iets vroeger dan we gewend zijn. Hoewel veel mensen niet echt onder de indruk zijn van Apples nieuwe smartphone, voorspellen analisten gouden bergen.

Er zijn meer gebruikers die hun oude model willen vervangen dan ooit, en men denkt dat de 7 hierdoor de best verkochte iPhone ooit wordt. Apple laat schijnbaar al 75 miljoen exemplaren maken!

Of speelt er meer?

Zelfs als de iPhone 7 niet goed verkoopt, dan kan Apple alsnog winnen. Sommige kenners beweren dat de productcyclus wordt aangepast. Normaal gesproken verschijnt het ene jaar een nieuw model van de iPhone. Het jaar erna wordt de s-versie gepresenteerd. De 7 kan hier verandering in brengen.

De iPhone 7 lijkt namelijk niet een geheel nieuwe versie te worden, maar eerder een upgrade van de 6s. Het geval wil dat de iPhone volgend jaar zijn tiende verjaardag viert. Het zóu kunnen dat de 7 bedoeld is als zoethoudertje, en Apple volgend jaar met iets geweldigs komt.

De geruchten die (nu al) rondgaan over de iPhone 8 wijzen die kant uit. Naar verluidt is de gehele voorkant van de smartphone een OLED-scherm, en ontbreekt de ‘home’-knop. We krijgen het nu al warm van de mock-ups!

Volgend jaar is het aandeel van iPhone-users die een nieuw toestel willen nóg groter. Als Apple voor deze aanpak gekozen heeft, brengt dat wel risico’s met zich mee. Het aantal verkochte iPhones daalt al een tijdje, en een halfbakken 7 zal niet snel zorgen voor een ommekeer.

Of ziet Apple het grotere plaatje, en mikken ze voor 2017 op een megaknaller? Wat denken jullie? Wordt dit fantastische gebouw het hoofdkwartier van een saai bedrijf? We dachten van niet!

Reageer op artikel:
Speelt Apple een gevaarlijk spelletje met de iPhone 7?
Sluiten