Je smartphone als spelcomputer: Google brengt het dichterbij

Het lange wachten voordat je spel helemaal klaar is met een update, kan op je Android telefoon weggenomen worden. Google brengt mogelijk één van de beste functies van de spelcomputer naar zijn besturingssysteem.

Gamen op je smartphone is met titels als PUBG, Fortnite en Call of Duty Mobile steeds populairder en uitgebreider. En hoe uitgebreider je spellen worden, hoe langer het duurt voordat een spel of update geïnstalleerd is. Zonder ideale internetverbinding is het dus handig als je al kunt spelen voordat de installatie van je game voltooid is.

Een nieuw systeem voor een spelcomputer ervaring

Deze nieuwe functie is opgemerkt door XDA-Developers. Daar hebben ze ontdekt dat Google aan een nieuw bestandssysteem werkt. Dit ‘Incremental File System’ zorgt ervoor dat je apps en games al kunt gebruiken voordat de installatie ervan compleet is.

Ook weet de website in detail te vertellen wat deze nieuwkomer van Google precies is. Het gaat erom dat een speciaal systeem van Linux ervoor zorgt dat een app of game al kan werken terwijl bestanden van dat programma nog gedownload worden.

De PlayStation 4 en de Xbox One bieden al langer deze mogelijkheid aan. Zo kun je al vaak een deel van de game spelen, terwijl de rest op de achtergrond nog binnen wordt gehaald.

De Nintendo Switch Lite in actie
De Nintendo Switch Lite als echte draagbare spelcomputer. (Afbeelding: WANT)

Mogelijk probleem al aangepakt

De manier waarop Google dit nu geïmplementeerd heeft, zou betekenen dat je het laadscherm van de app blijft zien totdat het gedownload is. En dat zou onhandig zijn als jij ongestoord je nieuwe game wil verkennen. Gelukkig vertrouwt Google ons nu er al op toe dat daar zogeheten ‘hot blocks’ voor gebruikt kunnen worden.

XDA meldt tenslotte dat deze nieuwe functie nu al getest wordt op een Google Pixel 4XL. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe functie in Android 12 komt te zitten. Nog even geduld dus voordat je smartphone net een stukje meer op een echte spelcomputer lijkt.

Reageer op artikel:
Je smartphone als spelcomputer: Google brengt het dichterbij
Sluiten