Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 7 jan 2019

Slimme ring van Sphero verandert kleuren in muziek

Sphero ken je waarschijnlijk van de kleine op afstand bestuurbare BB-8, uit Star Wars. Nu zijn ze terug met een wel heel bijzonder product: de Specdrums. Het gaat om een ring waarmee je kunt drummen op kleuren.

Sphero Specdrums: de wereld is je instrument

Even een stapje terug: de Specdrums waren stiekem al op de markt, maar met de branding van het gelijknamige bedrijf. Nu Sphero die toko heeft overgenomen, worden de hebbedingetjes opnieuw uitgebracht. Inclusief Sphero-branding, uiteraard.

De ring herkent op welke kleuren jij tikt, en maakt er een bijpassend geluid bij. Een noot. Oftewel, met meerdere ringen kun je de wereld om je heen als muziekinstrument gebruiken. Van de gekleurde pannen in je kast tot de muren in de kinderkamer.

In de ring zit een lichtsensor die kleuren herkent, en een accelerometer die het doorheeft als je ergens op tikt. De technologie wordt afgemaakt door een LED-licht waardoor de ring op kan lichten. De Specdrums maken verbinding met je telefoon via Bluetooth. Via een iOS- of Android-app kunnen de note geproduceerd worden.

Sphero ring kleuren muziek

De Sphero Specdrums hebben een accuduur van twee uur, en kunnen opgeladen worden middels Micro USB. Per ring betaal je in Amerika 64,99 dollar, maar je kunt er ook twee scoren voor 99,99 dollar. Een flink prijskaartje, althans, als je ze enkel gebruikt om een beetje aan te kloten.

Play Pad

Maak je echter geen zorgen, want je krijgt er ook een Play Pad bij. Daardoor ben je niet enkel aangewezen op de wereld om je heen. De Play Pad doet denken aan een keyboard, maar dan met kleuren in plaats van toetsen. Dankzij Bluetooth kan je ring verbinding maken met alle muziek-software die Bluetooth MIDI accepteert als input.

Sphero ring kleuren muziek

Ook met de bijbehorende app kun je echter al een hoop doen. Denk aan het uitzoeken van verschillende klanten en instrumenten, maar je kunt ook je eigen loops bouwen. Het is een interessante stap richting de toekomst, zeker nu Sphero stopt met licentie-producten zoals zijn Star Wars robots.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme ring van Sphero verandert kleuren in muziek
Sluiten