Spider-Man deepfake vervangt Tobey Maguire door Tom Holland

Het lijkt tegenwoordig een trend te zijn geworden om iemands gezicht door middel van deepfake technologie in een bestaande filmscene te verwerken. Zo zagen we al een video met Sylvester Stallone als de Terminator en een andere waarin het niet Jack Nicholson maar Jim Carrey is die hoofdrol heeft in The Shining. In een Spider-Man filmpje dat gisteren online kwam is het echter Tom Holland die centraal staat.

Spider-Man 3 video met hoofdrol voor Tom Holland

De recente rel rondom de rechten van Spider-Man heeft ook zo zijn voordelen. Zo wordt er weer volop gediscussieerd over wie de populaire Marvelheld nou het beste gespeeld heeft. Waar we over het algemeen Tom Holland als favoriet zien, blijkt ook Tobey Maguire nog flink wat fans te hebben. Al is er nu ook iemand die de twee met elkaar wist te combineren.

Youtuber Aldo Jones heeft namelijk een complicatie van scenes uit Spider-Man 3 geüpload waarin door middel van deepfake technologie een ander gezicht in geplakt is. Waar het oorspronkelijk Tobey Maguire was die Spider-Man vertolkte, zien we nu Tom Holland in die rol:

Ondanks dat Holland inmiddels al enkele jaren de rol van Spider-Man op zich neemt was hij gedurende de opnames van Spider-Man 3 nog niet in beeld. Deze films waren namelijk gemaakt voordat er sprake was van een Marvel Cinematic Universe.

Meer deepfake

Het bovenstaande filmpje mag dan misschien nog vrij onschuldig ogen, maar deepfake kan echter ook gebruikt voor hele andere doeleinden. Zo zijn er ook mensen geweest die op deze manier ongevraagd iemands gezicht in erotische video’s hebben verwerkt. Het openbaar ministerie maakt zich daarom ook grote zorgen over dergelijke technieken.

Waar je bij filmpjes zoals die met Spider-Man hierboven nog enigszins kunt zien dat het nep is, zal deze technologie de komende jaren waarschijnlijk steeds realistischer worden. Een overzicht van al onze artikelen over deepfake filmpjes is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Spider-Man deepfake vervangt Tobey Maguire door Tom Holland
Sluiten