Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man rel: dochter Stan Lee opent boekje over Disney

Het werd afgelopen week bekend dat Disney met Sony in de clinch ligt over de rechten van Spider-Man. Met als gevolg een hoop verontwaardigde fans. Opvallend is dat de meeste van hen Sony de schuld geven van alle ellende. De dochter van Stan Lee blijkt nu echter juist meer problemen met Disney te hebben.

Dochter Stan Lee niet te spreken over Disney

Spider-Man is momenteel weer volop in het nieuws. Niet alleen vanwege de nieuwe bioscoopversie die er aankomt, maar vooral vanwege de beslissing van Sony om Disney geen toegang meer tot het personage te geven. Wat als gevolg heeft dat de populaire superheld niet meer in de MCU (Marvel Cinematic Universe) films kan voorkomen.

Fans zijn hierdoor met name boos op Sony, aangezien deze partij volgens hun de aanstichter van alle ellende is. Een aantal van hen overwegen zelfs om het hoofdkantoor te bestormen. Al denkt Joan Celia, de dochter van de vorig jaar overleden Stan Lee, hier heel anders over. In een recent interview met TMZ deed ze namelijk de volgende uitspraak:

”Toen mijn vader stierf, was er niemand van Marvel of Disney die contact met mij opnam. Vanaf de eerste dag hebben ze zijn werk gecommercialiseerd en nooit respect voor hem of zijn nalatenschap getoond”

Gezien het feit dat Stan Lee de mede oprichter van Marvel was hadden veel mensen verwacht dat zijn dochter de kant van Disney zou kiezen. Dit omdat zij al jaren de eigenaar zijn van Marvel Studios. Al blijkt nu dus het tegendeel waar.

Als het aan Joan ligt moet er altijd sprake zijn van een tweede partij die Spider-Man en de andere door haar vader bedachte personages beheert. Eentje die niet alleen uit is op geld, maar ook oprecht respect heeft voor Stan Lee en zijn nalatenschap.

Extended versie van Spider-Man

Het is nog maar de vraag wat al deze commotie teweeg gaat brengen. Zoals het er nu naar uitziet gaat de aangekondigde nieuwe bioscoopversie van Spider-Man: Far From Home – met enkele extra scenes – gewoon door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spider-Man rel: dochter Stan Lee opent boekje over Disney
Sluiten