Spider-Man fans roepen op om hoofdkantoor Sony te bestormen

Mensen kunnen ver gaan als je aan hun favoriete franchise komt. Kijk bijvoorbeeld maar naar Game of Thrones, waarbij fans massaal een petitie tekende om het tegenvallende achtste seizoen te laten herschrijven. Al willen liefhebbers van Spider-Man dit keer nog een stapje verdergaan. Zij overwegen namelijk om als protest tegen het mogelijke verdwijnen van hun geliefde held het kantoor van boosdoener Sony bestormen.

Spider-Man fans overwegen ludieke actie

Sony liet eerder deze week weten dat ze van plan zijn om de samenwerking met Disney te stoppen. De twee hadden namelijk een afspraak lopen rondom de populaire superheld Spider-Man. De rechten van dit personage liggen bij Sony, maar sinds enkele jaren mocht Disney hem ook in haar Marvel Cinematic Universe laten voorkomen. Zoals het er nu naar uitziet gaat daar echter verandering in komen.

Het idee dat Spider-Man niet meer in toekomstige Marvel Cinematic Universe films te zien zal zijn staat natuurlijk veel fans tegen. Naast dat er, net als bij het tegenvallende laatste seizoen van Game of Thrones, een petitie is gestart worden er dit keer zelfs enkele real-life protestacties overwogen. Zo zijn er een aantal fans die van plan zijn om zich als Spider-Man te verkleden en vervolgens het hoofdkantoor van Sony te bestormen.

Marvel Spider-Man
Bron: Facebook Bron: Facebook

Of deze ludieke actie ook daadwerkelijk zal gaan plaatsvinden is zoals altijd nog maar de vraag, maar het feit dat fans dit overwegen laat wel zien hoe begaan ze met Spider-Man zijn. Al blijft er natuurlijk een grote kans dat er tegen die tijd al een oplossing bedacht is.

Succesvolste Sony film aller tijden

Het feit dat Sony Spider-Man nu voor haarzelf probeert te houden is op zich niet heel vreemd. Het bedrijf heeft met het recente Spider-Man: Far From Home namelijk haar meest succesvolle film aller tijden in handen.

Al willen ze dit succes blijkbaar nog wat meer uitmelken. De bedoeling is namelijk om de film binnenkort opnieuw in de bioscoop uit te brengen, maar dan met enkele extra scenes.

Meer over Marvel en haar huidige toekomstplannen kun je hier lezen.

Reageer op artikel:
Spider-Man fans roepen op om hoofdkantoor Sony te bestormen
Sluiten