Spider-Man: Far From Home blijkt een grote hit (maar…)

De een heeft misschien wat meer succes dan de ander, maar er is niemand waarbij het altijd meezit. We kennen namelijk allemaal zo onze ups en downs. Tenzij je Marvel heet natuurlijk. Dan maak je de ene topfilm na de andere. Al gingen we ons na het grandioze Avengers: Endgame stiekem een beetje afvragen of het nu misschien toch even over zou zijn voor de superheldenfranchise. Het openingsweekend van Spider-Man: Far From Home bewijst echter het tegendeel.

Spider-Man: Far From Home kent sterk openingsweekend

Het weekend is weer voorbij, maar dat heeft gelukkig ook een voordeel. Dit omdat we nu namelijk de nieuwste box office cijfers weer kunnen inzien. Het eerste dat ons opviel was dat het vorige week uitgekomen Spider-Man: Far From Home, de meeste recente Marvelfilm, wederom een succes blijkt te zijn.

De film heeft in de Verenigde Staten namelijk inmiddels al zo’n 185,1 miljoen dollar op weten te brengen, waarvan 93 in het openingsweekend. Tel daar de 395 miljoen van de rest van de wereld bij op en je zit op een ruime 580 miljoen dollar. Het is dus overduidelijk dat het publiek nog steeds openstaat voor Marvelfilms.

Al is er echter ook een kanttekening. Deze sequel heeft het origineel namelijk niet weten te overtreffen. Voorganger Spider-Man: Homecoming haalde in het openingsweekend zo’n 117 miljoen op, wat toch een ruime 24 miljoen meer is dan Far From Home. Al konden beide films niet op tegen Spider-Man 3, die in het eerste weekend maar liefst 151 miljoen dollar op wist op te leveren.

De beste en slechtste Marvelfilms

Ondanks dat Marvelfilms het al enkele jaren onafgebroken goed lijken te doen zijn er wel degelijk enkele titels in het Marvel Cinematic Universe welke wat minder geliefd bij de fans zijn. In deze lijst worden alle MCU films gerangschikt van slechtst naar het best.

Wil jij echter meer weten over de toekomst van Marvel? Lees dan hier alles omtrent de Eternals, het komende project.

Reageer op artikel:
Spider-Man: Far From Home blijkt een grote hit (maar…)
Sluiten