Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 10 aug 2019

Spider-Man: Into the Spider-Verse producer over Marvel-series van Sony

Het Marvel Cinematic Universe mag dan nog zo groot zijn, er bestaat ook nog zoiets als de Marvel wereld van Sony. Hierin horen onder andere Venom en de personages vanuit animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse thuis. Chris Miller, producer van die laatste, heeft onlangs enkele uitspraken gedaan over de toekomstige Marvel projecten van Sony.

Maker Into the Spider-Verse over nieuwe projecten

Ondanks de gigantische successen welke Marvel projecten de afgelopen tijd wisten te boeken deed de franchise het vorig jaar ook al erg goed. De beste Marvelfilm van 2018 is volgens vele fans echter geen titel binnen het MCU, maar het namens Sony geproduceerde Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Tijdens een recent panel werd producer Chris Miller gevraagd of hij wat kon vertellen over de projecten waar hij momenteel mee bezig was.

Ondanks dat hij hierover niet veel mocht zeggen werd uit zijn antwoord wel duidelijk dat het om enkele nieuwe Marvel series ging die aan elkaar verbonden zijn:

”We zijn momenteel een aantal live-action series aan het ontwikkelen rondom enkele Marvel personages die in handen van Sony zijn, waar er zo’n 900 van zijn. Daarbij zoeken we nog een manier om de series zo te ontwikkelen dat het stuk voor stuk unieke ervaringen zijn, die wel een link met elkaar hebben.”

Daarnaast voegde hij er aan toe dat ze ernaar streven om iets te maken dat compleet nieuw is:

”We zijn met een hoop potentiële teamleden in gesprek geweest om zo tot iets te komen dat nog nooit eerder gedaan is. Het zal even duren voordat het afgerond is en uitgezonden wordt, maar het gaat iets heel nieuws worden. Hopelijk kunnen hier binnenkort meer over vertellen”.

De rechten van Marvel personages

Het feit dat Into The Spider-Verse zich niet in het Marvel Cinematic Universe afspeelde zal meerdere redenen hebben. Naast dat dit voor de makers misschien geen meerwaarde had zou het ook niet mogen.

Dit omdat maker Sony geen weliswaar de rechten in handen heeft om Spider-Man te gebruiken, maar het geen toegang heeft tot bijvoorbeeld Iron Man of Captain America. Hoe dat precies zit zie je hieronder:

Marvel personage rechten
Bron: The Geek Twins

Meer over Marvel en aankomende projecten is te lezen in ons actuele Marvel overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spider-Man: Into the Spider-Verse producer over Marvel-series van Sony
Sluiten