Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 12 jun 2020

Spider-Man: Miles Morales is alles behalve een nieuwe game (maar…)

Sony toonde gisteravond een lading games die op de PlayStation 5 gaan verschijnen. Onder deze lading indrukwekkende games viel ook Spider-Man: Miles Morales. Een vervolg op de uiterst populaire Spider-Man game uit 2018. Maar niets is minder waar.

Bijna iedereen dacht hetzelfde en de hype was gigantisch: eind dit jaar zou er een nieuwe Spider-Man game verschijnen. Het enige probleem is alleen dat dit niet helemaal is wat Insomniac en Sony in gedachte hebben. Het gaat namelijk om een remaster van de PS4 game uit 2018. Inclusief een nieuwe uitbreiding.

Spider-Man: Miles Morales is geen nieuwe game

Het had er alle schijn van dat Spider-Man: Miles Morales een gloednieuwe game zou zijn. Helaas is dit alleen niet zo. Gisteravond toonde Sony, tijdens de PlayStation 5 livestream, beelden van Miles Morales als Spider-Man. Gezien het feit dat er geen context werd gegeven, en de hype rond de game groot is, werd er al snel uitgegaan van het feit dat dit een nieuwe game zou zijn. Niets is minder waar.

In een interview met The Telegraph laat Sony topman Simon Rutter weten wat nu precies de situatie is. Spider-Man: Miles Morales is een uitbreiding die gekoppeld is aan een remaster van de game uit 2018.

“Je zou het kunnen zien als een uitbreiding op een verbeterde versie van de vorige game”

Volgens de topman krijgen spelers dus dezelfde game als in 2018, maar dan wel aanzienlijk verbeterd. Zo draait Spider-Man als een malle op de PlayStation 5 en is er ook daadwerkelijk iets nieuws te halen. De game bevat namelijk een nieuw deel met Miles Morales in de hoofdrol, waardoor het verhaal wel voor een deel verder gaat. Maar een hele nieuwe game krijgen we dus niet.

Wel hebben we gisteravond voor het eerste de PlayStation 5 mogen bewonderen. De daadwerkelijke console werd namelijk onthuld. Benieuwd naar hoe hij eruit ziet? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Spider-Man: Miles Morales is alles behalve een nieuwe game (maar…)
Sluiten