Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition is aanslag PS5-hardeschijf

De huidige generatie spelcomputers hebben ons veel mooie dingen gegeven. Maar er zijn ook duidelijke nadelen te noemen. En één van die nadelen keert terug als we kijken naar de game Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition voor de PS5.

Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition gaat op de PS5 namelijk een flinke aanslag zijn op je hardeschijf. En daarmee lijkt het er op dat je net als bij de PlayStation 4 slechts een aantal games op je hardeschijf kunt hebben staan voordat je ruimte moet maken voor een nieuwe game.

Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition op de PS5

Want Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition gaat volgens de website van PlayStation zelf maar liefst 105 GB aan hardeschijf ruimte nodig hebben om gespeeld te kunnen worden. Als je bedenkt dat de PS5 met een hardeschijf van 825 GB geleverd wordt, dan kun je wel uitrekenen hoe snel dat gaat. Zeker wanneer je straks ook weer de ellende krijgt van Call of Duty Black Ops: Cold War en Warzone die daarnaast komt te staan. Deze combinatie neemt nu al zo’n 150 GB in beslag.

Spider-Man: Miles Morales
Mooie effecten in de game (Afbeelding: Insomniac Games)

Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition is de versie op de PS5 die de originele Spider-Man combineert met de nieuwe avonturen van Miles Morales. Dat is dus de ideale versie wanneer je de topgame van 2018 niet op je PlayStation 4 hebt gespeeld. Mocht je die game wel al van het begin tot en met het einde kennen, dan is er nog de gewone versie. Deze bevat alleen de nieuwe content en is een stuk vriendelijker voor je hardeschijf. Je hebt dan namelijk maar 50GB nodig.

Waarom zo veel?

De vraag die ons rest is waarom er zoveel ruimte nodig is voor de game op de PS5. Volgens de ontwikkelaar heeft dat te maken met het feit dat de originele game wordt voorzien van heel wat nieuwe toeters en bellen, waardoor er meer ruimte nodig is. Wil je weten wat wij van de originele game vinden? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition is aanslag PS5-hardeschijf
Sluiten