Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man krijgt spin-off film en Marvel heeft er niets mee te maken

Sony blijkt bezig te zijn met een nog titelloze Spider-Man spin-off. Dit project gaat geschreven worden door Roberto Orci, die ook al betrokken was bij het script van The Amazing Spider-Man 2. Daarbij zal het niet plaatsvinden in het Marvel Cinematic Universe (MCU), maar in Sony’s eigen Marvel universum.

Volgens The Wrap zal Orci’s film zich gaan focussen op een wat onbekender Spider-Man personage, maar we weten momenteel nog niet wie het precies is. Al zal het een karakter zijn dat in de comics rondom Spider-Man voorkomt.

Sony komt met nieuwe spin-off rondom Spider-Man

Opvallend is dat Sony in februari ook al een titelloos Marvel project aangekondigd heeft. Het zou zomaar kunnen dat het hier om de eerdergenoemde Spider-Man spin-off gaat, al weten we dat momenteel nog niet zeker. Wel gaat in beide gevallen om een project dat zich in het zogeheten ‘Sony Marvel Universe’ afspeelt. Dit omdat Disney, die eigenaar is van tegenhanger Marvel Cinematic Universe, niet alle Marvel personages in zijn bezit heeft. Zo zijn onder andere Venom en Morbius in handen van Sony, die ervoor kiest om eigen films rondom die karakters te maken.

Venom Spider-Man
Een handig overzicht van wie welke Marvel personages in het bezit heeft. (Afbeelding: The Geek Twins)

Er is over Spider-Man echter een overeenkomst gesloten. De rechten van deze superheld liggen namelijk bij Sony, maar Marvel heeft toestemming om het personage in het MCU voor te laten komen. Al kan de door Tom Holland gespeelde slingeraar straks ook in een van Sony’s eigen films opduiken.

Aankomende Sony Marvel films

Ondanks dat je de laatste jaren vrijwel alleen dingen over het Marvel Universum van Disney gehoord hebt zullen er dit jaar maar liefst 2 Sony Marvel films verschijnen. De eerste daarvan is Morbius, dat gaat over een door Jared Leto gespeelde vampier. Deze film zal op 13 augustus uitkomen. Ook komt er een vervolg op Venom, dat vanaf 4 oktober te zien zal zijn.

Daarnaast zal animatiefilm Spider-Man: Into The Spider-Verse een vervolg krijgen. Dit project zal waarschijnlijk in 2022 uitkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spider-Man krijgt spin-off film en Marvel heeft er niets mee te maken
Sluiten