Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 19 dec 2018

Spider-Man: Into The Spider-Verse Review – onvoorstelbaar!

Eerder dit jaar deelde we enkele trailers van Spider-Man: Into The Spider-Verse, een geanimeerde spin-off op het bekende superheldenverhaal. Alhoewel het er visueel prachtig uitzag was het nog maar de vraag of het verhaal een beetje uit de verf zou komen. We hebben inmiddels de hele film gezien en delen hierbij onze ervaringen.

Spider-Man: Into The Spider-Verse Review

We zijn allemaal wel bekend met verhaal van Spider-Man, maar wat nou als er een wereld was waarin er maar liefst twee Spider-Mannen waren? Of misschien zelfs ook nog een Spider-Woman? Met dit uitgangspunt speelt Into The Spider-Verse. We zien een vrij normale schooljongen genaamd Miles die ineens met superkrachten opgezadeld wordt. Niet erg nieuw zou je zeggen, maar in tegenstelling tot vele andere superheldenfilms werken de nieuwe krachten in eerste instantie juist in zijn nadeel. Miles is er daarom ook niet echt blij mee.

Toch voelt hij ergens de verantwoording om een superheld te worden. Dit gaat hem niet erg goed af, maar na die slechte start krijgt hij ineens hulp vanuit onverwachte hoek. Wat uiteindelijk resulteert in een gigantisch avontuur.

De ideale combinatie

In bijna alle moderne blockbusters valt op dat men teveel in één film probeert te proppen, waardoor er weinig ruimte is voor diepgang. Justice League is hier een berucht voorbeeld van. De film had potentie, maar alles verliep zo gehaast dat je geen band met de superhelden kon opbouwen.

Into The Spider-Verse neemt gelukkig lekker de tijd om het verhaal te vertellen. Gezien het feit dat er in bijna elke scene wel actie of humor verwerkt zit wordt het echter nooit langdradig. Wat ons betreft een ideale combinatie.

Naast dat de uitwerking van het plot prettig wegkijkt is het ook inhoudelijk sterk. We zien een creatieve variant op het bekende verhaal waarin veel zelfspot aan toegevoegd is. Tevens zit het geheel boordevol met verwijzingen naar zowel de Spider-Man comics als de voorgaande verfilmingen.

Levende comic

Alsof het bovenstaande nog niet genoeg was is de film ook nog eens prachtig geanimeerd, zoals je misschien al in de trailers hebt gezien. Het geheel voelt als een stapel comics die tot leven zijn gekomen. Er valt zoveel te zien dat je de film gerust nog een paar keer kunt herbekijken.

Spider-Man: Into The Spider-Verse blijkt een uitmuntende superheldenfilm die zelfs onze hoge verwachtingen wist te overtreffen. Naast dat het een visueel feest is blijkt ook het verhaal zeer goed uitgewerkt te zijn. Dus ga er deze kerst vooral naartoe, want er is wat ons betreft geen enkele reden om deze film niet te zien.

Reageer op artikel:
Spider-Man: Into The Spider-Verse Review – onvoorstelbaar!
Sluiten