Sony laat weten dat het afgelopen is voor ‘MCU Spider-Man’

De berichten dat Spider-Man binnenkort waarschijnlijk niet meer in het MCU (Marvel Cinematic Universe) te zien is, zorgde voor veel ophef. Al zorgde het nieuws dat Disney en Sony opnieuw rond de tafel gingen voor enige geruststelling. Een recente uitspraak van Sony blijkt er echter op te wijzen dat het MCU toch afscheid van de slingerende held moet nemen.

Sony: ‘de deuren voor Spider-Man zijn gesloten’

Het leek er in eerste instantie op dat er maar geen einde kwam aan het succes van het Marvel Cinematic Universe. Zo deed Captain Marvel het enorm goed en mocht Avengers: Endgame zich zelfs de ‘meest opbrengende bioscoopfilm’ aller tijden noemen.

Al bleek vorige maand dat het ook voor Disney, die het Marvel Cinematic Universe in haar bezit heeft, niet altijd feest kan zijn. Er was namelijk onenigheid over Spider-Man. De rechten voor deze populaire superheld liggen namelijk bij concurrent Sony, maar Disney mocht er vanwege een samenwerking toch gebruik van maken. Het leek er echter op dat deze deal ten einde ging komen.

Ondanks dat er nog gesprekken zijn om alsnog een regeling rondom de populaire superheld te kunnen treffen geeft Sony aan dat de twee partijen er niet uit zijn gekomen:

‘Momenteel is de deur gesloten. We hebben een geweldige samenwerking met Feige [Kevin Feige, hoofd van Marvel studios] gehad als het gaat om de Spider-Man-films. Vandaar dat we hebben geprobeerd om een oplossing te vinden. Marvel mag dan geweldige mensen hebben, maar die hebben we zelf ook’.

Aldus Tony Vinciquerra, CEO van Sony. Tevens verwees hij naar Spider-Man: Into The Spider-Verse, om aan te geven dat het bedrijf ook zonder het Marvel Cinematic Universe enorme successen kan boeken.

Meer Sony Marvel

Wat nu precies de plannen voor Spider-Man zijn is niet bekend. Het lijkt er wel op dat Tom Holland het personage blijft vertolken. Ook weten we dat er een tweede Venom-film in de maak is, waar de slingerende spinnenjongen misschien in voor komt.

Daarnaast komt er ook film rondom het personage Morbius, met niemand minder dan Jared Leto. Er zijn tevens een aantal live-action Sony Marvel series gepland.

Reageer op artikel:
Sony laat weten dat het afgelopen is voor ‘MCU Spider-Man’
Sluiten