Jelle van Es
Jelle van Es Tech 19 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Spielberg hoopt dat Netflix de toekomst van bioscopen niet bedreigt

Steven Spielberg is een succesvolle regisseur die vele succesvolle films in de bioscoop heeft gebracht. Dat is dan ook zijn businessmodel en hetgeen waar hij in gelooft. Maar met de komst van streamingdiensten wordt er steeds meer aan de stoelpoten van bioscoopfilms gezaagd. Zo nu en dan wordt er een film gelijk op Netflix gedropt en valt vervolgens in de prijzen. Dat is het geval met Roma die genomineerd is voor een Oscar. Dat kan betekenen dat de toekomst van films er anders uit ziet en dat wil Spielberg liever niet.

Spielberg wil verschil tussen bioscooprelease en Netflix-release

Tijdens de Cinema Audio Society’s CAS Awards ontving Spielberg een Filmmaker Award en ging hij in zijn speech in op de opkomst van films op streamingdiensten en de hoop dat fans films in de bioscoop blijven ondersteunen.

Wat hem betreft hebben films die gelanceerd worden op Netflix geen plaatst bij de Oscars. Een film die op een streamingdienst wordt gedropt is wat hem betreft een tv-film. Je maakt hem voor een ander publiek. En zo’n film zou wat hem betreft perfect zijn om genomineerd te worden voor een Emmy, de belangrijkste prijzen voor televisieseries. Maar de Oscars is toch echt wat meer voor films die voor de bioscoop gemaakt worden.

Steven Spielberg

Tegelijkertijd is het ook zo dat films die nu direct op een streamingdienst worden gegooid qua kwaliteit niet meer te hoeven onderdoen aan bioscooprelease. Er gaat steeds meer budget naar films voor Netflix, waardoor ook steeds vaker grote acteurs meedoen aan dit soort projecten. Wat dat betreft lijken de opvatting van Spielberg wat aan de ouderwetse kant en zou het eigenlijk meer moeten gaan om de kwaliteit van de film dan de plek waarop hij wordt gelanceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spielberg hoopt dat Netflix de toekomst van bioscopen niet bedreigt
Sluiten