Ilona Braam
Ilona Braam Home 2 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit douchegordijn valt je aan om water te besparen

We kennen allemaal wel iemand die de badkamer in beslag neemt voor wat een eeuwigheid lijkt te duren. Soms trakteren ze je zelfs nog op een volledige serenade onder de douche. Niet alleen is dit behoorlijk irritant als jij ook nog moet douchen, maar het is ook nog eens een verspilzuchtige manier om met water om te gaan. Om dit een halt toe te roepen heeft kunstenares Elisabeth Buecher een douchegordijn ontworpen dat je gewoonweg aanvalt als je te lang onder de douche blijft staan.

Spiky is op het eerste gezicht een normaal douchegordijn

Het douchegordijn gaat onder de naam Spiky en ziet er in normale toestand op zich niet al te vreemd uit. Het is een transparant gordijn, waarop loshangende punten aan zijn vastgemaakt. De punten verklaren de naam Spiky, maar als je begint met douchen weet je nog niet hoezeer het douchegordijn zijn naam eer aan doet.

Douchegordijn Spiky van Elisabeth Buecher

Na vier minuten word je aangevallen door spikes

Het gordijn is namelijk voorzien van diabolische sensoren, welke na vier minuten douchen de punten beginnen op te blazen. Als je koppig toch blijft door douchen wordt je op een gegeven moment weggeprikt. Hoewel je niet daadwerkelijk wordt lek gestoken, zullen de meeste mensen het wel enigszins onaangenaam vinden en waarschijnlijk uit de douche stappen. Je zult natuurlijk ook mensen hebben die het juist leuk vinden en er een waterspel van maken.

Douchegordijn Spiky van Elisabeth Buecher

Spiky douchegordijn moet debat waterverspilling doen opleven

Elisabeth Beucher probeert met haar Spiky kunstinstallatie wat meer aandacht te vragen voor waterverspilling en het debat hierover op gang te krijgen. Haar project heet “My Shower Curtain is a Green Warrior” en forceert mensen ook meteen om minder water te gebruiken. Of Spiky daadwerkelijk ook verkocht zal worden is nog onbekend.

Waar Spiky als doel heeft je op een vervelende manier aan te raken, probeert het Curvi douchegordijn juist zo min mogelijk contact te maken. Hij is speciaal ontworpen om het te vriendelijke plakgedrag van je douchegordijn te voorkomen en vouwt door middel van de Japanse origami-techniek juist van je af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Designboom

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit douchegordijn valt je aan om water te besparen
Sluiten