Spotify: 5 handige tips die jij waarschijnlijk nog niet kende

Spotify is makkelijk in gebruik; zoek de playlist die past bij je humeur, klik op ‘play’ en luisteren maar. De streaming service heeft meer functies dan jij waarschijnlijk kent of gebruikt. Je kunt dus nog veel meer uit Spotify halen met behulp van een paar simpele tips.

Ontdek nog meer toffe muziek, luister naar podcasts, en verbeter de geluidskwaliteit op Spotify. Hieronder staan vijf tips en features die je Spotify-gebruik makkelijker, leuker en persoonlijker maken.

1. Verminder je datagebruik op Spotify

Als je Spotify op je smartphone gebruikt dan heb je misschien gemerkt dat de app aardig wat data kan opslurpen. Heb je niet zo’n uitgebreide databundel? Dan kun je data besparen door iets in te leveren op de kwaliteit van het streamen. Ga hiervoor naar de instellingen van Spotify >> selecteer ‘Streaming quality’ en zet deze op ‘Automatic’. Zet hier vervolgens de download kwaliteit op ‘Extreme’ en schakel de ‘Download using cellular’-optie uit. Dit scheelt je wat kostbare MB’s.

2. Verbeter de geluidskwaliteit

Heb je data in overvloed? Misschien dat je dan de geluidskwaliteit op de streaming service zo optimaal mogelijk wilt hebben. Ga hiervoor naar je voorkeuren (of ‘Preferences’) >> klik op de ‘Music quality’ sectie >> schakel de ‘High-quality streaming’-optie in. Als je dit doet dan stream je alle muziek in de best mogelijke kwaliteit.

Spotify logo
Spotify app (Afbeelding: Martin Bureau / AFP)

3. Gebruik de privé-modus

Op Spotify is mogelijk om playlists te luisteren van vrienden, familie maar ook van onbekenden. Daarnaast kun je zien waar anderen het meest naar luisteren. We kunnen ons voorstellen dat je liever niet iedereen een kijkje geeft in jouw virtuele kast met CD’s. Daar staan natuurlijk altijd wat genânte oude gouden hits tussen.

Je schakel op de volgende manier de privé-modus in om ongegeneerd muziek te luisteren: Klik op het icoontje in de rechterbovenhoek in Spotify >> selecteer ‘Private Session’. Als het goed is zie je nu een slotje staan. Dit betekent dat de privé-modus is geactiveerd. Je kunt de privé-modus uitschakelen door de toggle bij ‘Privacy Mode’ simpelweg uit te schakelen.

4. Luister Podcasts op Spotify

Spotify heeft in de laatste jaren hard gewerkt om een mooie collectie podcasts op het platform aan te kunnen bieden. Was je nog niet bekend met podcasts op Spotify? Dan bij dezen. Je kunt ze simpelweg vinden op dezelfde manier waarop je ook naar je favoriete artiest zoekt. Gewoon via de zoekbalk dus. Het fijne is dat je de podcasts ook kunt downloaden en vervolgens offline kunt luisteren tijdens een wandeling of onderweg.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Spotify. (Afbeelding: Spotify)

5. Heb je te veel playlists op Spotify? Zet ze in een map

Loopt het aantal playlists dat je door de jaren heen hebt verzameld op Spotify uit de klauwen? Dan ben je niet de enige. Je hoeft je oude playlists niet te verwijderen als je wat orde wilt aanbrengen. Het is namelijk mogelijk om ze in verschillende mappen te plaatsen. Opgeruimd staat netjes, toch?

Ga naar ‘File’ >> kies ‘New Playlist Folder’ >> typ een naam voor de map aan de linkerkant van je scherm. De map is aangemaakt! Het enige dat jij nog moet doen is de juiste playlists naar de map slepen om ze er in te plaatsen.

Reageer op artikel:
Spotify: 5 handige tips die jij waarschijnlijk nog niet kende
Sluiten