Ontbytes: Spotify viert feest met 60 miljoen gebruikers, Facebook koopt AI bedrijf en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder meer Spotify die de 60 miljoen abonnees aantikt.

Testversie Google Chrome bevat reclamefilter

In een testversie van Google Chrome voor Android zit een reclamefilter verwerkt die ongewenste advertenties kan verbergen. Het was al bekend dat Google betere advertenties op het web wil stimuleren.

De advertenties die geweerd moeten worden van de browser zijn grote advertenties en automatisch afspelende video-advertenties met geluid en pop-ups. Dit soort advertenties worden wellicht geblokkeerd op de vernieuwde versie van Google Chrome. Dit betekent niet dat Google een complete Adblocker zal invoeren.

Google

Spotify tikt de 60 miljoen abonnees aan

Spotify heeft er het afgelopen jaar meer dan twintig miljoen abonnees bij gekregen. Spotify blijft de grootste streaming service van dit moment met naast de 60 miljoen abonnees ook nog 80 miljoen niet betalende gebruikers.

Spotify’s focus ligt alleen op muziek en heeft een goed gebruikte app waardoor het gebruikersaantal sneller toeneemt dan Apple Music. Hierdoor hebben ze nu meer dan 60 miljoen abonnees, in vergelijking tot de 27 miljoen abonnees van Apple.

Facebook wil Messenger verbeteren en koopt heeft een startup dat zich op kunstmatige intelligentie richt

Facebook heeft Ozlo gekocht, een startup dat zich op kunstmatige intelligentie richt. Ozlo moet ingezet worden om de virtuele assistent van Facebook Messenger te verbeteren. Ozlo specialiseert zich in tekstberichten en zegt dat ze kunnen helpen antwoorden op vragen te geven die geen simpel ‘ja’ of ‘nee’ antwoord hebben.

Facebook heeft naast de technologie van Ozlo ook de werknemers overgekocht. Ozlo heeft ongeveer dertig werknemers die plaats zullen nemen in het Messenger kantoor van Facebook.

Snackbyte: Het is beter om niet met deze guys te sollen

Dat je met technologie leuke dingen kunt doen is ons niet geheel onbekend. Dat je met technologie dingen kunt doen waar je helemaal niks aan hebt, maar die wel fun zijn hoort daar ook bij. Deze guys bouwden een apparaat die bij het uitdelen van een stoot een vlammenwerper activeert. We zeiden het al; heb je niks aan, maar is wel cool.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Spotify viert feest met 60 miljoen gebruikers, Facebook koopt AI bedrijf en meer
Sluiten