Speel met Spotify’s aanbevelingen en creëer heerlijke custom playlists

Om je muziek te laten ontdekken waar je op zit te wachten biedt Spotify je de heerlijke playlist Discover Weekly. Het algoritme weet precies welke nieuwe tunes jij wekelijks nodig hebt. Deze aanbevelingen worden onder andere bepaald door wat jij in het verleden hebt geluisterd. Vanwege dit succes heeft Spotify de API voor aanbevelingen vrijgegeven zodat ook anderen met zo’n soortgelijke functie aan de slag kunnen om relevante afspeellijsten te maken. Nelson is het laatste succes waarmee je diverse afspeellijsten kunt maken.

Maak je Spotify afspeellijsten nog beter

Je kunt niet genoeg Spotify afspeellijsten hebben, maar het kan ook geen kwaad om de lijsten zo nu en dan op te schonen. Goed voor het overzicht en is er weer ruimte voor nieuwe ontdekkingen. Speel daarom met de nieuwe web-tool Nelson. Deze tool werkt op basis van Spotify’s API en biedt je (als het goed is) een heerlijke set met nieuwe tunes. Log in met je Spotify-account, selecteer de genres waar je het meest van geniet en Nelson doet de rest. Je hebt een flinke verzameling genres tot je beschikking dus keuze genoeg.

spotify

Je kunt overigens nog meer invloed op de aanbevelingen uitoefenen. Met negen ‘audio features’ kun je de muziek nog passender maken. Als de parameter ‘Acousticness’ op 0 staat, dan krijg je aanbevelingen waar het akoestische gehalte laag is. Bij 1.0 is het akoestische gehalte van de aanbevelingen hoog. Bij de andere features spreekt het voor zich. Via de slider kun je de mate eenvoudig aanpassen

spotify

Verantwoordelijk voor de tool is Arielle Vaniderstine. Zij is engineer bij Spotify en vraagt via Twitter om feedback zodat de tool nog beter wordt. En omdat ze meer data tot haar beschikking krijgt om de API beter te maken. Slim stukje Growth Hacking zullen wij het maar noemen. Meer info over Spotify’s API en de bijbehorende ‘audio features’ vind je hier. Wij zijn een playlist met muziek als ‘Never Can Say Goodbye’ van Gloria Gaynor en ‘More, More, More’ van Andrea True Connection aan het samenstellen.

Nelson is overigens niet het enige experiment dat op Spotify’s API is gebaseerd. Onlangs kwam de muziekstreamingdienst met Stations. Een handige muziek-app die op de Radio-functie lijkt.

Reageer op artikel:
Speel met Spotify’s aanbevelingen en creëer heerlijke custom playlists
Sluiten