Spotify gaat naar jouw stem luisteren voor advertenties

De kans dat jij zit te wachten op meer advertenties binnen Spotify is waarschijnlijk niet zo groot. Toch komt de dienst met een nieuw soort commercial die wellicht interessant kan zijn. Het gaat hier om interactieve advertenties waarop je kunt reageren met je stem.

Spotify test stem advertenties

Spofity is momenteel aan het testen met advertenties waarop luisteraars kunnen reageren met hun stem. Het idee is dat wanneer gebruikers een dergelijke advertentie horen ze de mogelijkheid krijgen om ”play now” te zeggen. Vervolgens zullen ze automatisch worden doorgestuurd naar de betreffende content. Als men bijvoorbeeld een reclame hoort voor een podcast of playlist dan kunnen ze die door middel van een simpel stemcommando direct beluisteren.

Play now!

Je hoeft dus maar ”play now” te zeggen en direct van de betreffende podcast of playlist kunnen genieten. Spotify geeft echter aan dat de microfoon van je toestel alleen geactiveerd zal worden tijdens de commercial en daarna automatisch weer uit zal gaan.

Deze nieuwe functie wordt momenteel zowel op iOS als Android apparaten getest. Pandora, een van Spotify’s grootste concurrenten in de Verenigde Staten, is momenteel ook aan het experimenteren met dergelijke advertenties. Dit als aanvulling op de spraakcommando functie die men eerder dit jaar aan de dienst heeft toegevoegd.

Spotify

In het geval van Spotify zal de functie enkel geactiveerd worden als spraakherkenning aan staat. Ook hebben gebruikers de keuze om deze ”Voice-Enabled Ads” uit te zetten.

Toen we van deze functie hoorde leek het ons erg irritant, maar gezien het feit dat de advertenties in feite een vrijblijvende keuze zijn zal dat waarschijnlijk wel meevallen.

Nieuwe podcasts

Deze nieuwe manier van adverteren is niet de enige manier waarop Spotify meer aandacht wil generen voor podcasts. De dienst gaat gebruikers namelijk ook actief helpen om een nieuwe podcast te ontdekken door middel van aanbevelingen.

Reageer op artikel:
Spotify gaat naar jouw stem luisteren voor advertenties
Sluiten