Daniel Koster
Daniel Koster Tech 27 sep 2016

Vandaag: nieuwe persoonlijke Spotify-afspeellijst, verbeterde Chromecast onderweg en meer

In het technieuws van vandaag vind je één bericht waar we ontzettend enthousiast van worden. Er is namelijk een nieuwe Spotify-afspeellijst in leven geroepen waar je flink wat plezier aan gaat beleven:

Google Pixel render brengt toestel goed in beeld

Dat er een Google Pixel telefoon gaat komen is zo goed als zeker. Nu krijgen we een goed idee van hoe die eruit gaat zien door deze render. Je ziet dat-ie er smooth uitziet zonder al te veel poespas. Dat vinden wij wel nice!

Apple Watch wordt ook van sleep tracker voorzien

Apple zou druk bezig zijn met het ontwerpen van een sleep tracker. Hierdoor kan het bedrijf via de Apple Watch bijhouden hoe goed je slaapt. Uiteraard zou de Watch hier dan tips over kunnen geven zodat je het maximale uit je nachtrust haalt.

De DJI Mavic is een ontzettend kleine 4K drone

Eén van de zaken waardoor we onder de indruk zijn van de Go Pro Karma drone, is dat-ie opvouwbaar is. Maar dat kan het bedrijf DJI ook met de Mavic. Het kleine apparaat past in de palm van je hand, maar kan grootse prestaties leveren.

YouTube komt met Go, een app voor offline video

Je kijkt tegenwoordig vooral online video’s. Hoe je dit moet delen? Inderdaad, ook vooral online. Maar daar komt met YouTube Go een alternatief voor. Je kunt via de app offline video’s zien en ook nog eens delen. Hoe? Dat lees je hier.

Spotify komt met andere Spotify-afspeellijst dan Discover

Een tweede individuele Spotify-afspeellijst is een feit. Deze Spotify-afspeellijst zal de ‘Daily Mix’ gaan heten en is dus op jou afgestemd. De insteek van deze lijst is meer aan te bieden van muziek waar je al naar luistert. Daarmee is-ie net even anders dan de Discover lijst, waarmee je meer in contact komt met artiesten en nummers die je niet kent. Wij zijn in ieder geval fan van deze nieuwe Spotify-afspeellijst.

Xiaomi komt met de Mi 5s (Plus)

Xiaomi’s Mi 5 werd prima ontvangen en het is dan ook niet apart dat het bedrijf nu met een verbeterde versie komt. De Mi 5s is van een vingerafdrukscanner voorzien die zich onder het scherm bevindt. Ook is de Plus van een dual camera voorzien, net zoals de iPhone 7 en de Huawei P9 bijvoorbeeld.

Het lijkt erop dat een verbeterde Chromecast onderweg is

De Chromecast is wel aan een upgrade toe vinden wij. En dat vindt Google ook. Het lijkt er namelijk op dat de Chromecast Ultra met de mogelijkheid om 4K content uit te zenden werkelijkheid gaat worden. WANT!

Ook Disney is in Twitter geïnteresseerd

Google zou interesse hebben in Twitter, maar is niet de enige. Volgens de geruchten zou ook Disney wel oren hebben naar een overname van het sociale medium. Dat zou voor de Disney fan natuurlijk goed en leuk nieuws zijn.

Vodafone komt met VR-smartphone

Vodafone wil af en toe nog wel eens een leuk toestel op de markt brengen. De Smart Platinum 7 is hier een voorbeeld van. De Smart VR virtualreality-headset van Vodafone wordt hier los bijgeleverd en zaken als een 2K-scherm en een batterij die twee dagen meegaat zijn ook van de partij.

Honger? Bel een Uber!

Uber is niet enkel meer een taxidienst voor personen. Ook eten wordt via de dienst vervoerd. UberEATS wordt namelijk een feit. Via deze dienst kun je met behulp van fietskoeriers eten laten bezorgen. Fijn, nog een fietskoerier erbij!

Duitsland verbiedt data delen van WhatsApp met Facebook

Via een update die vorige maand uitkwam gaf WhatsApp aan dat het medium jouw data met Facebook gaat delen. Daar kon je zelf een stokje voor steken, maar dat hoeft in Duitsland niet. Dat land heeft het namelijk verboden. Misschien dat dat in Nederland ook wel gebeurt?

Lang zal Google leven

Vandaag is Google jarig. De techgigant is achttien jaar oud geworden. Wij hebben op de redactie natuurlijk even een liedje voor het medium gezongen. Dat heeft-ie wel verdiend. Het was je trouwens wellicht al wel opgevallen door de Google-verjaardagsdoodle.

Drake is de eerste met een album dat meer dan één miljard keer op Apple Music is beluisterd

Drake gaat met zijn laatste album als een trein. ‘Views’ kwam uit op 29 april en is sindsdien als een malle gegaan. Meer dan één miljard keer dat is ontzettend veel natuurlijk! Lekker bezig Drake, gefeliciteerd man!

Reageer op artikel:
Vandaag: nieuwe persoonlijke Spotify-afspeellijst, verbeterde Chromecast onderweg en meer
Sluiten