Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 dec 2018

Spotify test langverwachte features voor mobiele app

Spotify is een excellente streamingdienst, maar vooral de mobiele applicaties zijn verre van perfect. Recentelijk gooide het Zweedse bedrijf de interface van de apps voor iOS en Android om, wat al een grote verbetering geweest is.

Spotify voor Android

Een nieuwe update voor de Android-versie van Spotify verklapt verdere toekomstige verbeteringen. Het gaat om stukjes code die in de nieuwste update voor de app gespot zijn. Oftewel, features die nog niet te gebruiken zijn, maar waarvoor wel reeds voorbereidingen zijn getroffen.

Ten eerste lijkt het er sterk op dat je binnenkort lokaal opgeslagen muziek kunt afspelen op je Android telefoon. Denk bijvoorbeeld aan je eigen opnames, of bootlegs die je lokaal als MP3-bestanden hebt opgeslagen.

Spotify Android app

De feature is vrij basic. Je kunt niet zoals bij Google Play Music je lokale muziek daadwerkelijk uploaden, waardoor je het overal kunt streamen. Het blijft bij het simpelweg afspelen van lokaal opgeslagen bestanden. Een soort muziekspeler naast de streamingdienst die je al gewend bent. Toch is het al een mooie stap in de goede richting.

Ook lijkt het er op dat de “Bibliotheek”-tab aangepast wordt. Zoals je op de screenshots kunt zien vallen de verschillende menuutjes daar nu onder tabbladen, in plaats van dat ze direct onder elkaar staan. Een flinke verandering dus.

Spotify Android app

Daarnaast is er goed nieuws voor fervente luisteraars van podcasts. Je kunt nu je zoekresultaten filteren, bepaalde afleveringen opslaan voor later en de pagina met nieuwe afleveringen is een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Ten slotte lijken album-pagina’s ook subtiel te gaan veranderen, met een zwarte balk bovenaan en een Favorieten-icoontje.

Spotify Android app

Voorlopig blijft het om code in de app gaan, niet om gelanceerde functies. De kans is groot dat iedereen binnenkort met de bovenstaande vernieuwing aan de slag kan gaan, maar voor hetzelfde geld schrapt Spotify alle nieuwe features na verdere tests. Wordt vervolgd dus!

Reageer op artikel:
Spotify test langverwachte features voor mobiele app
Sluiten