Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 24 apr 2020

Spotify introduceert compleet vernieuwde app voor Android TV

Het lijkt erop dat Spotify een nieuwe versie van zijn Android TV app heeft gelanceerd. Nu is dat op zichzelf niet zo heel nieuwswaardig, gezien updates van applicaties uitgerold worden als een malle. Maar op deze update wil je misschien wel wat aandacht vestigen.

Mensen die namelijk nog gebruik maken van de ouder versie van Spotify op Android TV, kunnen we namelijk aanraden om de update door te voeren. Deze zit namelijk vol met verbeteringen, die de gebruikservaring sterk lijken te beïnvloeden. We gaan er wat dieper op in.

Nieuwe Spotify app voor Android TV

Het gaat namelijk niet om een kleine update van Spotify. De applicatie op Android TV lijkt namelijk volledig vernieuwd te zijn. Sterker nog: je kan het gerust een geheel nieuwe app noemen. Zo wordt duidelijk dankzij de mensen van 9to5Google.

De Spotify-app voor Android TV is namelijk voorzien van een gloednieuw ontwerp. Achtergrondafbeeldingen zijn veranderd en er is een sidebar te vinden in de applicatie voor de navigatie. En deze sidebar geeft gebruikers toegang tot een aantal nieuwe functionaliteiten zoals Genres & Moods en een vernieuwde Home tab.

Op de home-pagina van de applicatie vind je nu, net als op desktop en mobiel, je meest recente activiteiten. Je krijgt dus een overzicht te zien met de albums, playlists en artiesten die jij voor het laatst afgespeeld hebt. Zoek je iets op in de zoekbalk, dan krijg je de nieuwe Genres & Moods functie voorgeschoteld. Dit is een optie die volledig is opgezet voor de app.

Spotify Android TV
Genres & Moods (Afbeelding: 9to5Google)

Bekende functionaliteiten en afspeellijsten

Daarbij toont de app ook prominent een aantal gevestigde secties van Spotify. Gebruikers komen namelijk sneller bij afspeellijsten als Daily Mix, aanbevolen radio-stations en een aantal andere keuzes die gebaseerd zijn op jouw muzieksmaak. Al deze functionaliteiten en aanbevelingen zijn te vinden in de nieuwe sidebar. Daar vind je onder andere ook de tabjes Bibliotheek en Account.

Wat betreft afspeellijsten en albums is er niet veranderd. Ook de Now Playing-sectie ziet er gewoon nog hetzelfde uit als voorheen. Verwacht daar dus geen grote veranderingen.

Spotify rolt de nieuwe app voor Android TV nu uit, dus je kan een nieuwe versie verwachten in de Google Play Store.

Reageer op artikel:
Spotify introduceert compleet vernieuwde app voor Android TV
Sluiten