Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 20 aug 2019

Nieuwe update Spotify verwijdert populaire Android-widget

Als je een Android toestel hebt, weet je (of misschien ook niet) dat je naast apps ook behoorlijk wat widgets tot je beschikking hebt om op je homescreen te plaatsen. Met widgets heb je direct toegang tot bepaalde functies van een app, wat best handig kan zijn. Zo had ook Spotify een widget om de playback van je muziek te besturen. We zeggen “had” want met de nieuwe Spotify for Android 8.5 update heeft de widget het loodje gelegd.

Geen Spotify widget meer

Als je de Spotify update hebt geïnstalleerd, kun je de widget dus niet meer slepen naar je homescreen. Ook als je hem al op je homescreen had staan, heb je geen geluk. De widget blijft in dat geval nog wel zichtbaar op je scherm, maar na de update werkt hij niet meer. Spotify geeft aan dat ze ervoor gekozen hebben de widget te verwijderen, zodat ze zich kunnen richten op andere features van de app. Daarnaast zouden Android gebruikers ook makkelijk de playback knoppen tevoorschijn kunnen toveren door vanaf bovenaan het scherm even naar beneden te swipen.

Spotify Android widget
Zo zag de widget eruit. Afbeelding via: 9to5Google

Negatieve feedback

Maar die feature werkt niet op alle Android toestellen en het lijkt erop dat er toch redelijk wat mensen gehecht waren aan de widget. Spotify heeft namelijk behoorlijk wat negatieve feedback gekregen met betrekking tot de verandering. Hierop liet een Spotify moderator weten dat het bedrijf  de feedback heeft gehoord. In hetzelfde bericht werd ook een link gedeeld om te kunnen stemmen op het “nieuwe idee” om de widget terug te brengen. Inmiddels hebben meer dan 11.000 gebruikers hierop gestemd, maar Spotify zou geen onmiddellijke plannen hebben om de widget terug te halen.

Iets anders waar Spotify gebruikers niet blij mee zullen zijn, is het feit dat de streamingdienst aan het experimenteren is met hogere prijzen voor het familie abonnement. Gezinnen in Scandinavië moeten al meer neertellen voor Spotify Family. Dit zou zijn om te kijken of mensen bereid zijn om meer te betalen voor de dienst.

9to5Google

Reageer op artikel:
Nieuwe update Spotify verwijdert populaire Android-widget
Sluiten