Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify gaat Apple Music achterna en geeft je meer controle!

Spotify komt met een gloednieuwe functionaliteit die gebruikers meer controle geeft over afspeellijsten. Mensen die Apple Music wel eens gebruikt hebben zullen de feature overigens wel herkennen.

Het is vanaf nu namelijk mogelijk om de coverfoto van je afspeellijsten zelf aan te passen. Tijd om je hele bibliotheek te pimpen, dus!

Spotify geeft meer controle

Het is vanaf nu mogelijk om je afspeellijsten in Spotify nog meer eigen te maken. De streamingdienst maakt vandaag zelf bekend dat je een eigen cover kan toevoegen aan de lijsten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een foto van je favoriete artiest of album te plaatsen. Daarnaast kan je een foto uploaden en dus zelf aan de slag gaan met Photoshop (of een van de gratis alternatieven) of foto’s met flink wat goede herinneringen plaatsen.

Het maakt niet uit of je een Spotify Premium account hebt of niet. Wanneer je een account hebt en dus je eigen afspeellijsten kan maken, is het eigenlijk al goed. De functie was eerst al te gebruiken op Windows en Mac, maar zal nu dus ook beschikbaar zijn voor Android en iOS.

Spotify logo
De dienst (Afbeelding: Lionel Bonaventure / AFP)

Het is vrij simpel om je eigen foto toe te voegen aan een lijst op Spotify. Je doet het als volgt:

  • Open je favoriete afspeellijst
  • Druk op de drie stipjes in de bovenhoek
  • Selecteer Afspeellijst bewerken
  • Daar zie je de optie Verander afbeelding
  • Selecteer de optie en upload je foto!

Apple Music

Door de nieuwe functionaliteit is het gat tussen Spotify en Apple Music weer een stuk kleiner te worden. Het is bij die laatste streamingdienst al jaren mogelijk om zelf de afbeelding van je afspeellijsten aan te passen. Hierdoor verdwijnt dus een van de weinige unieke functionaliteiten.

Spotify en Apple Music liggen erg dicht bij elkaar. De twee diensten bieden hetzelfde en beschikken voor het grootste deel ook over hetzelfde aanbod. Er zijn uiteraard een aantal functionaliteiten die de twee streamingdiensten onderscheiden van elkaar, maar dat gat is dus steeds kleiner aan het worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify gaat Apple Music achterna en geeft je meer controle!
Sluiten