Spotify komt eindelijk naar de Apple Watch (en je hebt er geen iPhone voor nodig)

Spotify-gebruikers met een Apple Watch hebben er tijden om gevraagd en eindelijk is er geluisterd. Na een grote test van een aantal maanden is de streamingdienst eindelijk los te gebruiken op de Apple Watch.

De nieuwe functionaliteit van de Spotify applicatie zorgt ervoor dat je geen iPhone meer nodig hebt om je muziek te bedienen vanaf je pols.

Spotify voor Apple Watch een feit

Apple Watch gebruikers hebben wat meer vrijheid gekregen als het op Spotify aankomt. Dankzij een nieuwe uitgerolde functionaliteit is het mogelijk om de streamingdienst op de Apple Watch te gebruiken, zonder dat er een iPhone voor nodig is. Dat is iets wat gebruikers voorheen heel graag wilden, maar wat nog niet mogelijk was. Vanaf je Apple Watch is het nu niet alleen mogelijk om Spotify te bedienen, maar ook om het af te laten spelen naar een Bluetooth-headset. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een rondje wilt gaan hardlopen, zonder je smartphone mee te nemen.

Het kan overigens nog wel even duren voor je aan de slag kan met de functionaliteit. Spotify laat namelijk weten dat het gaat om een functionaliteit in beta en dat de uitrol gedurende de hele dag plaatsvindt. Je zal dus niet direct los kunnen, maar voor het einde van de dag zal je voorzien moeten zijn.

Apple Watch SE 6
De twee modellen. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De Spotify app is natuurlijk wel alvast te downloaden via de App Store. De applicatie is gratis, een premium-account kost je €9,99 per maand.

Was de streamingdienst al niet te gebruiken?

Nu kan het zijn dat je een paar vraagtekens boven het hoofd hebt hangen. Het was namelijk al mogelijk om Spotify te gebruiken op je Apple Watch, toch?

Het is zeker zo dat er voor het oog misschien niet zoveel veranderd, maar op de achtergrond is dit een flinke verbetering. Voorheen moest er een iPhone of een iPad met Spotify in de buurt van je Apple Watch zijn om er gebruik van te kunnen maken. Zelfs mensen met een smartwatch die verbinding maakt met 4G was dit nog nodig. Daar komt nu verandering in, want die verbinding met je iPhone of iPad is niet meer vereist.

Spotify was dus wel degelijk te bedienen vanaf de Apple Watch, maar niet zonder ander apparaat waar de applicatie op stond. Dat is nu dus wel het geval.

Reageer op artikel:
Spotify komt eindelijk naar de Apple Watch (en je hebt er geen iPhone voor nodig)
Sluiten