Spotify bezig met testen van interactieve polls in app voor podcasts

Spotify test momenteel een handige functie die bedoeld is voor makers en luisteraars van podcasts. Tijdens het beluisteren van zo’n podcast, kunnen gebruikers in real-time reageren op interactieve polls die je in de app aantreft. De functie werkt ongeveer hetzelfde als op de fotodeeldienst Instagram.

De overeenkomsten met de pollfunctie van Instagram zijn duidelijk. Gebruikers stemmen in real-time en kunnen ook in real-time de uitslag bekijken. Dat geldt voor zowel de pollmakers als de mensen die stemmen op een poll, die dus bij een podcast op Spotify gebruikt kan worden. In tegenstelling tot dezelfde functie op Instagram, kunnen gebruikers anoniem hun stem uitbrengen. Ook is het zo dat je de resultaten alleen kunt bekijken op het moment dat je een stem uitgebracht hebt. Je kunt dus niet eerst van te voren checken waar het gros van de stemmen naar uitgegaan zijn; zo blijft het namelijk wel eerlijk.

Poll op Spotify (Afbeelding: Spotify)

Pollfunctie voor podcasts op Spotify

Spotify test de functie momenteel met bepaalde exclusieve en originele programma’s op de muziekstreamingdienst, waaronder The Rewatchables en Crime Countdown. Dat gebeurt vanaf vandaag. Nu is het nog zo dat ongeveer negentig procent van de mensen de polls kunnen tegenkomen in de apps die beschikbaar zijn voor Android en iOS, maar uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat iedereen met de functie aan de slag kan gaan. Het is nog niet duidelijk of de dienst de pollmogelijkheid ook lanceert voor programma’s die niet exclusief zijn.

Met deze test kan Spotify goed achterhalen of gebruikers geactiveerd kunnen worden tijdens het luisteren. Als dat het geval is, dan worden er waarschijnlijk nog veel meer mogelijkheden toegevoegd voor podcastmakers, waardoor ze luisteraars niet altijd hoeven op te roepen iets te mailen of te tweeten. Voor je het weet wordt de muziekstreamingdienst ook een app waar sociale interactie plaatsvindt, wat de dienst mogelijk veel groter kan maken.

Reageer op artikel:
Spotify bezig met testen van interactieve polls in app voor podcasts
Sluiten