Spotify heeft inmiddels 320 miljoen gebruikers, maar blijft geld verliezen

De muziekstreamingdienst Spotify blijf nog steeds groeien, maar helaas is het zo dat dit niet terug te zien is in de winst van het bedrijf. Ondanks de groei in het aantal gebruikers, maakt de streamingdienst nog steeds verlies. Het is niet duidelijk wanneer de dienst wederom winst gaat maken, daar worden namelijk geen uitspraken over gedaan.

Spotify heeft in een persbericht de financiële resultaten van het derde kwartaal toegelicht. Het bedrijf was het afgelopen kwartaal (tussen juli en september) goed voor een omzet van 1,98 miljard euro. In vergelijking met dezelfde periode van een jaar geleden is dat een toename van veertien procent. Helaas is het zo dat dit niet voor positieve cijfers op de balansrekening zorgt. De omzet per gebruiker daalde namelijk met tien procent, waardoor een operatief verlies van 101 miljoen euro opgetekend wordt. De eerste operationele winst werd in februari 2019 naar buiten gebracht.

Spotify
Spotify op je smartphone. (Afbeelding: Pixabay / StockSnap)

Spotify groeit wereldwijd

Spotify heeft nu wereldwijd meer dan 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers wereldwijd. In vergelijking met het derde kwartaal van 2019 is dat een stijging van 29 procent. De groei is te danken aan succesvolle marketingcampagnes in onder meer India. Bovendien is de muziekstreamingdienst ook gelanceerd in Rusland. Daarnaast is het aantal Premium-gebruikers eveneens toegenomen in vergelijking met dezelfde periode van vorige jaar. Daar is een groei zichtbaar van 27 procent. Op dit moment betalen zo’n 144 miljoen mensen voor de dienst, ten opzichte van 113 miljoen een jaar eerder.

Er worden verder geen uitspraken gedaan over de te verwachten omzet of winst voor het vierde kwartaal van 2020. Desondanks wordt er wel alvast voorspeld dat we nog zo’n 25 miljoen extra maandelijks actieve gebruikers mogen verwachten en mogen rekenen op 10 miljoen Premium-leden die erbij komen. Met deze cijfers zou Spotify de grootste muziekstreamingdienst van dit moment blijven. Concurrenten als Amazon Prime Music en Apple Music hebben respectievelijk 55 en 60 miljoen gebruikers.

Spotify

Reageer op artikel:
Spotify heeft inmiddels 320 miljoen gebruikers, maar blijft geld verliezen
Sluiten