Sam Dille
Sam Dille Culture 17 dec 2020

Spotify heeft een onverwachte boost gekregen van deze groep luisteraars

Afgelopen jaar heeft Spotify een nieuwe markt weten te veroveren. Deze luisteraars streamen massaal de hele dag door en hebben voor een flinke stijgingen gezorgd in de Spotify-statistieken. Maar om welke groep gaat het?

Spotify heeft afgelopen jaar flink geprofiteerd van de coronacrisis. Doordat iedereen dit jaar thuis werkte, is het aantal gebruikers van de streamingdienst flink toegenomen. En de luisteraars komen niet alleen voor alle leuke podcasts of nieuwe albums. Toen Spotify terugkeek op de trends van 2020, ontdekte ze ook een andere interessante groep mensen die dit jaar veel meer Spotify is gaan luisteren.

Meer Spotify-gebruik vanaf spelconsoles

In vergelijking met vorig jaar streamden 55% meer gamers muziek vanaf hun console. Dit vertelde Spotify aan CCN Business. “Dit jaar was anders dan ooit tevoren, toen mensen afstand gingen nemen, zochten gebruikers naar manieren om virtueel met elkaar verbonden te blijven”, aldus Hoofd van wereldwijde cultuurtrends bij Spotify, Shanon Cook. “Gamen leek iets te zijn dat voor dat gevoel van verbinding zorgde, terwijl je thuis tijd doorbracht.” Het is dus geen verassing dat streamen tijdens het gamen zo ongekend populair was dit jaar.

Toch spotte het streamingplatform een aantal onverwachte trends voor game-streamers. Zo begonnen gamers dit jaar vroeger met streamen. Het percentage gamers wat tussen zes en negen uur ‘s ochtends muziek streamde steeg met 47 procent ten opzichte van vorig jaar. Hun favoriete genre is rap en trap. De topnummers die op gameconsoles gestreamd werden waren onder anderen The Box van Roddy Ricch en Blueberry Faygo van Lil Mosey. Het aantal streams voor Travis Scott schoot omhoog nadat hij een virtueel concert gaf in Fortnite.

Op zoek naar soundtracks

Gamers gingen dit jaar ook steeds meer op zoek naar hun favoriete game-muziek. De populairste soundtrack dit jaar ware van de games Minecraft, Doom en Death Stranding. Virtuele artiesten zien ook hun streams stijgen dit jaar. Zo steeg het aantal streams van de virtuele Japanse zanger Miku Hatsune met 136% in 2020.

Spotify geeft je meer vrijheid

Spotify start het nieuwe jaar met een aantal toffe features. Zo volgt het streaming platform het voorbeeld van Apple Music, en ga je veel meer vrijheid krijgen. Lees hier alles over de nieuwe functies van de streamingdienst.

Reageer op artikel:
Spotify heeft een onverwachte boost gekregen van deze groep luisteraars
Sluiten