Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 19 augustus 2019

Spotify breidt Premium Family uit met ouderlijk toezicht (en meer)

Voor mensen met een groot gezin (of vriendengroepen die slim zijn) is Spotify Premium Family een geweldige uitkomst. Zes verschillende mensen op een account voor een bedrag van €14,99 per maand. Een lekkere deal die met de recente uitbreiding van Spotify nog lekkerder lijkt te worden.

Spotify Premium Family voorzien van drie nieuwe features

Dat gebruikers van een Spotify Premium Family toegang hadden tot 450.000 verschillende podcasts en 50 miljoen advertentie-vrije tracks was al even duidelijk. Maar het abonnement, dat geheel bedacht is voor gezinnen, breidt nog verder uit. Spotify maakt bekend dat het Premium Family voorzien heeft van een uitbreiding. Dit heeft het platform je te bieden:

Family Mix

Je vader is gek op Queen, je moeder gaat los op Ed Sheeran, je broertje krijgt het warm van Lil Nas X en jij luistert het liefst naar muziek van je favoriete Disney-film. Uiteraard is het in deze situatie lekker om allemaal je aparte playlist te hebben. Vooral omdat de smaken zover uit elkaar liggen. Maar had je er wel eens over nagedacht dat het ook heel voordelig uit zou kunnen pakken wanneer al deze verschillende stijlen samenkomen?

Tijdens een gezellig avondje op de bank, of het eten, is het nu mogelijk om gebruik te maken van Family Mix. Deze gepersonaliseerde playlist zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Van Queen tot Lil Nas X en van Ed Sheeran tot The Lion King: het zit allemaal in een lijst die regelmatig bijgewerkt wordt.

Family Hub

“Wie onder mijn dak leeft, volgt mijn regels” verplaatst zich vanaf nu ook naar Spotify. De persoon die de rekening voor het Premium Family account betaalt, krijgt logischerwijs ook alle touwtjes in handen. Zo krijgt deze persoon toegang tot de Family Hub, waarmee alle instellingen voor de hele familie in te stellen zijn. Het is mogelijk om hier familieleden toe te voegen en te verwijderen, je huisadres bij te werken en om ouderlijk toezicht in te schakelen of uit te schakelen.

Met die laatste feature is het bijvoorbeeld mogelijk om alle nummers op Spotify met grof taalgebruik bij je kinderen weg te houden. Wanneer de functie aanstaat zal Spotify alle nummers die met Explicit gemarkeerd zijn verbergen.

Zes individuele accounts

Spotify Family is biedt de gebruiker net zoals voorheen zes individuele accounts aan. Ieder familie-lid krijgt een eigen account met playlists, favorieten en meer. Blijft lekker!

Spotify Premium Family update
Het vernieuwde Spotify Premium Family (Bron: Spotify Newsroom)

Het nieuwe Spotify Family vanaf de herfst

De vernieuwde versie van Spotify Premium Family is op dit moment uitgerold in Ierland. Rond de herfst van dit jaar zal de update ook in andere markten beschikbaar worden. Wanneer je in aanmerking komt voor de update, krijg je vanzelf een bericht van Spotify.

Of je tegen de tijd van de update nog steeds €14,99 per maand betaald is nog maar de vraag. Hier lees je er meer over!

Reageer op artikel:
Spotify breidt Premium Family uit met ouderlijk toezicht (en meer)
Sluiten