Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 7 aug 2017

Ontbytes: Spotify komt eindelijk naar Xbox One, iPhone 8 krijgt bijzondere gezichtsherkenning en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder meer: Spotify komt met een app voor de Xbox One.

Spotify komt naar de Xbox One

Spotify is van plan om op korte termijn een Xbox One app uit te brengen. Deze geruchten zijn ontstaan doordat er foto’s op Reddit verschenen waarop Microsoft’s Larry Hryb een Spotify-app voor de Xbox One aan het testen was.

Sinds kort is Spotify te vinden in de Windows Store als desktop versie voor Windows 10 apparaten. Er is nog geen universele Windows-app die op Xbox One werkt. Als Spotify ook naar Xbox One komt dan zal dat ongeveer twee jaar zijn na het debuut op Sony’s Playstation 3 en Playstation 4. Dat is hoog tijd dus.

De iPhone 8’s gezichtsherkenning werkt vanuit bijna alle hoeken

De release van de iPhone 8 komt steeds dichterbij waardoor er meer specificaties van het toestel bekend worden. Volgens de laatst gelekte informatie krijgt de iPhone 8 gezichtsherkenning die ook te gebruiken is als het toestel plat op tafel ligt.

Volgens de geruchten zal de gezichtsherkenning vermoedelijk de iPhone’s vingerafdrukscanner gaan vervangen. De nieuwe scanfunctie zal gebruik maken van infrarood waardoor hij ook bij slecht licht functioneert.

Mogelijke nieuwe emoji’s 2018 onthuld

Ondanks dat Apple onlangs nog het definitieve design voor de emoji’s voor 2017 onthulde, wordt er al weer uitgekeken naar de emoji’s die in 2018 mogelijk worden toegevoegd. Het Unicode Technical Committee heeft voorstellen gedaan voor 67 nieuwe emoji’s.

Mogelijke emoji’s die je in 2018 kunt verwachten zijn onder andere een droevige drol, een emoji met een feestmuts op, een ijskoude emoji met ijspegels, een brandblusser en een bagel. Het lijkt er haast op dat we in 2025 een emoji voor alles hebben en geen letters meer hoeven te gebruiken.

Spotify

Snackbyte: De meest bekeken video op YouTube

Wiz Khalifa’s ‘See You Again’ is van de troon gestoten. Een andere video is nu de meest bekeken video op YouTube met meer dan 2.997.026.945 views in zeven maanden. We hebben het natuurlijk over de zomerhit ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Het tempo waarin dit liedje het meest gestreamde liedje aller tijden werd en nu dus ook de meest bekeken YouTube video belooft wellicht wat voor andere aankomende hits.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Spotify komt eindelijk naar Xbox One, iPhone 8 krijgt bijzondere gezichtsherkenning en meer
Sluiten