Spotify Connect: binnenkort niet alleen een premium feature meer

Spotify is met alle gemak de populairste streamingdienst ter wereld. Althans, op het gebied van muziek dan. Een van de oorzaken hiervan is de gratis toegang die je tot het platform krijgt. Alleen is de ervaring wel een stuk fijner wanneer je er maandelijks een tientje voor neerlegt. Geen reclame, onbeperkt luisteren en slimme speakers verbinden met Connect horen daar allemaal bij. Alleen die laatste feature is straks misschien niet alleen meer voor betalende gebruikers. 

Spotify Connect voor iedereen!

Spotify is immens populair en dat heeft het platform vooral te danken aan het feit dat het ook gratis te gebruiken is. Het luisteren van muziek kan ook wanneer je niet betaalt, maar dan zou je het wel moeten doen met advertenties tussen de nummers. Wanneer je via de Spotify app luistert heb je, bijvoorbeeld, een beperking voor het aantal nummers wat je kan skippen. Offline downloaden is niet beschikbaar en het verbinden met smart speakers is geen optie. Kortom: er zijn genoeg redenen om een premium account aan te schaffen.

Maar die laatste optie, het verbinden van speakers, is een feature die binnenkort niet meer alleen voor betalende gebruikers zijn. Spotify Connect, zoals de functie heet, zorgt ervoor dat je muziek kan streamen op aangesloten speakers of op smart-speakers. Dit kan allemaal geactiveerd worden vanuit de Spotify app. Een handige applicatie waar gratis gebruikers tot op heden geen toegang tot hadden, maar daar lijkt nu echt verandering in te komen. Spotify heeft aangekondigd dat de functie ook te gebruiken gaat zijn voor gratis gebruikers. Dit heeft alles te maken met de aangepaste eSDK voor Commerciële partners.

Spotify is lekker bezig en weet zichzelf goed in het nieuws te houden. Het bedrijf is onder andere druk bezig met de productie van apps voor smartwatches. Een slimme move aangezien het platform, ondanks de concurrentie, alleen maar weet te groeien. Het heeft op dit moment 191 miljoen actieve gebruikers, waarvan er 87 miljoen premium gebruikers zijn.

Spotify Apple Watch

Wanneer de functie voor gratis gebruikers verschijnt, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Spotify Connect: binnenkort niet alleen een premium feature meer
Sluiten