Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 30 aug 2019

Spotify test knop die het nog makkelijker maakt je eigen podcast te starten

De laatste jaren schiet de ene na de andere podcast uit de grond. En daar klagen we niet over, want de een is nog beter en interessanter dan de andere. Spotify is ook niet vies van podcasts, zo blijkt. De streamingservice test op dit moment namelijk een functie die het nog gemakkelijker maakt om zelf een podcast te maken en op het platform te zetten. Dit kan met een druk op de ”Create podcast” knop.

Spotify laat aankoop Anchor voorzichtig zien

Met de toename van het aantal podcasts is het aantal shitty podcasts ook gegroeid. Iedere buurjongen en bakker kan tegenwoordig een geluidsopname maken en die op het wereldwijde web zetten. Met de recente aankoop van Anchor, komt dit de muziekstreamingsdienst niet slecht uit.

Anchor is een bedrijf dat je helpt om een podcast te maken. Eerder dit jaar werd het bedrijf gekocht door Spotify. Tot nu toe was er echter nog weinig te merken van de aankoop tijdens het gebruiken van Spotify. Twitter-gebruiker en techblogger Jane Wong merkte dinsdag op dat de streamingservice hun gebruikers via een ‘Create podcast’-knop doorstuurt naar de Anchor app. Wie deze app niet heeft geinstalleerd komt op een webpagina terecht die uitleg geeft over de Anchor.

Iedereen is podcast-host

Op dit moment bestaan er al honderdduizenden podcasts. En we willen je droom niet aan diggelen gooien, maar de kans dat jouw huis-tuin-en-keuken te lange spraakmemo het grote publiek bereikt is klein. Toch is het tof om te kunnen zeggen ”Ik host een podcast!”. Dus we kijken uit naar deze functie zodat we op ieder random moment onze hersenspinsels met jullie kunnen delen.

Wist je trouwens dat je die maanden gratis Spotify Premium kunt proberen? Dat liet de muziekstreamingdienst afgelopen week weten via zijn newsroom pagina. Lees hier meer over hoe je een aantal maanden gratis tunes zonder reclame kunt luisteren.

Reageer op artikel:
Spotify test knop die het nog makkelijker maakt je eigen podcast te starten
Sluiten