Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 18 jun 2020

Spotify sluit deal met Warner Bros. voor podcasts over DC-universe

Ben je fan van postcasts en DC Comics? Dan kun je binnenkort bij Spotify terecht. Warner Bros. gaat speciale podcasts maken.

Spotify timmert aan de weg op het gebied van podcasts. Eerder vandaag werd al bekend dat het een exclusieve deal sluit met Kim Kardashian. Daar blijft het niet bij, want ook fans van het DC-Universe komen aan hun trekken met nieuwe podcasts.

Spotify in het DC-Universe

Spotify heeft hiervoor namelijk een deal gesloten met Warner Bros. en DC. Er zullen speciale podcasts komen met verhalen uit het DC-Universe. Dat betekent dat superhelden als Batman, Superman, Wonder Woman en Aquaman wellicht te horen zijn op de streamingdienst. Over welke superhelden nou echt hun eigen podcast krijgen, hebben de bedrijven nog niet bekend gemaakt. Ook is nog niet bekend hoeveel podcasts er komen en wanneer de shows naar Spotify komen.

De shows van Warner Bros. zullen gebaseerd worden op de bestaande karakters en franchises uit het DC Universe. Dat betekent dat bestaande verhalen worden omgezet naar podcastvorm. Ook zullen er wellicht speciaal voor het platform nieuwe verhalen worden gemaakt. “Warner Bros. is het synoniem voor het vertellen van onvergetelijke verhalen voor bijna een eeuw. We gaan door met het uitbreiden van die diensten door die verhalen ook op andere platformen beschikbaar te maken”, vertelt het bedrijf aan de LA Times.

Meer exclusieve deals

Spotify lijkt dominant te willen worden op de podcastmarkt. Vandaag werd bekend dat Kim Kardashian een exclusieve deal heeft met de Zweedse streamingdienst voor het maken van een eigen podcast. Eerder liet de bekende podcaster Joe Rogan al weten dat hij exclusief voor Spotify aan de slag gaat. Volgens de berichten rondom die overgang zou Spotify daarvoor 100 miljoen betalen. Maar Spotify bindt niet alleen maar sterren aan zich voor podcasts. Eerder nam het al verschillende podcastbedrijven als Gimlet Media en L.A’s The Ringer over.

Spotify gaat het nog steeds voor de wind. Het bedrijf heeft 286 miljoen gebruikers en 130 miljoen abonnees. Het bedrijf biedt zowel een gratis als een betaalde versie aan van haar platform.

Reageer op artikel:
Spotify sluit deal met Warner Bros. voor podcasts over DC-universe
Sluiten