Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 mrt 2019

Spotify luistert: draait veel besproken wijziging terug

Bijna elke app op onze smartphone of tablet wordt regelmatig voorzien van een update. Iets wat negen van de tien keer iets goed betekend. Echter was dat alles behalve het geval bij Spotify. De applicatie werd voorzien van een software-update, waardoor het design van de muziekdienst werd aangepast. En dat werd alles behalve lekker ontvangen. Iets wat ervoor gezorgd heeft dat de producent nu actie onderneemt. 

Spotify draait wijziging terug

Je zou bijna kunnen zeggen dat automatische updates een geschenk uit de hemel zijn. Je hoeft niets te doen en je favoriete applicatie wordt voorzien van gloednieuwe features. Echter zijn er een aantal uitzonderlijke gevallen waarbij een software-update een totale downgrade is. Iets wat Spotify recentelijk nog overkwam. De streamingdienst haalde flink wat negatieve reacties binnenboord door repeat en shuffle-knoppen te verbergen. Een onbegrijpelijke beslissing die nog slechter ontvangen werd door de komst van de like- en blokker-knop. Gelukkig luistert de producent naar zijn gebruikers en komt er wederom een wijziging.

Spotify rolt een gloednieuwe interface van zijn applicatie uit. Een interface die stiekem het oude interface is, van voor de wijziging. Echter komen er wel wat meer wijzigingen kijken dan een simpele comeback van de repeat- en shuffle-knoppen. Zo staan de naam van het huidige nummer en de artiest niet meer gecentreerd. De like-knop bestaat nog steeds en staat naast deze informatie in de applicatie.

Foto door One More Thing

Het kan overigens wel zijn dat jouw Spotify interface er iets anders uitziet dan bij je vrienden. Dat heeft alles te maken met het feit dat de muziekdienst normaal gesproken op kleine schaal nieuwe features en designs test. Dat is normaal gesproken prima, maar het verwijderen van de shuffle-knop en repeat-knop leken net iets te ver te gaan. Inmiddels is het probleem verholpen en kunnen we allemaal gewoon weer “normaal” gaan genieten van Spotify.

Reageer op artikel:
Spotify luistert: draait veel besproken wijziging terug
Sluiten