Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 sep 2018

Yes: Spotify verhoogt eindelijk downloadlimiet offline nummers

Spotify biedt een bijna oneindige bibliotheek aan muziek. Duizenden playlists en albums, die je nooit allemaal kunt luisteren. Toch is er een limiet waar veel betalende gebruikers regelmatig tegenop lopen: het downloadlimiet.

Spotify verhoogt downloadlimiet

Tot gisteren bestond er namelijk een vervelende beperking bij de streamingdienst. Per apparaat mocht je maar 3333 nummers offline opslaan. Dat klinkt als een hoop, maar sommige playlists hebben alleen al 1000 nummers.

In totaal kon je 9999 nummers opslaan, op drie verschillende toestellen. We hebben goed nieuws voor je: je kunt vanaf nu meer dan drie keer zoveel nummers downloaden. Ideaal voor in het vliegtuig, of als je data wilt besparen.

Spotify

Je kunt nu per apparaat 10.000 nummers offline opslaan. In totaal mag je op vijf verschillende apparaten 50.000 nummers downloaden. Het aantal apparaten is dus ook verhoogd. 50.000 nummers is nog maar een fractie van de complete bibliotheek, maar toch is het fantastisch nieuws voor de diehard gebruikers.

En waarom nu? Daar geeft de streamingdienst geen specifieke reden voor. De steeds competitiever wordende concurrentie zal echter waarschijnlijk de voornaamste reden zijn. Apple werkt naar verluidt aan een combi-abonnement voor zowel Apple Music als het aankomende Apple Music.

Ook Google combineert YouTube Music met YouTube Premium. Spotify heeft enkel… Spotify. De streamingdienst moet zichzelf dus meer dan ooit neerzetten als de beste optie voor elke consument.

Dit soort uitgebreide functies helpen daarbij. Of het genoeg gaat zijn, ga je de komende jaren ontdekken!

Reageer op artikel:
Yes: Spotify verhoogt eindelijk downloadlimiet offline nummers
Sluiten