Spotify gaat YouTube achterna en wordt nog duurder

Apps Jeroen Kraak 24 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Spotify-abonnement? Dan ga je vanaf nu meer betalen. De streamingdienst verhoogt de prijzen en gaat daarmee YouTube achterna. Zo veel meer moet je nu lappen.

Spotify is de streamingdienst die we waarschijnlijk het vaakst gebruiken. Of je nu in de trein of auto zit, of even gaat hardlopen. Overal kun je luisteren naar je favoriete nummers en podcasts. Helaas ga je er nu wel meer voor betalen.

Spotify verhoogt de prijzen

Spotify kostte lange tijd 9,99 euro per maand als je een Premium-abonnement had. Daar komt een euro bij, waardoor je vanaf nu 10,99 euro per maand betaalt.

Niet alleen Spotify Premium is in prijs gestegen. Hetzelfde geldt voor Premium Duo. Deze dienst waarbij je met z’n tweeën een Spotify-account kon delen kostte eerst 12,99 euro per maand. Hier komt 2 euro bovenop, waardoor dit abonnement nu een prijs heeft van 14,99 euro per maand.

Ook het Family-abonnement komt niet onder de prijsverhoging uit. Sterker nog, dat lidmaatschap is zelfs drie euro omhooggegaan. Je zal nu 17,99 euro per maand moeten betalen, in plaats van 14,99 euro. Met dit abonnement kun je zes accounts aanmaken voor mensen die op hetzelfde adres wonen.

Als laatste zijn ook de studenten aan de beurt. Eerst kostte een abonnement voor hen nog 4,99 euro per maand, maar dat is nu 5,99 euro.

Spotify gaat flink duurder 'Supremium'-abonnement introduceren
Hoor ik dat nou goed? (Afbeelding: Netflix)

Heb je een Spotify-abonnement? Dan krijg je binnenkort een e-mail van het bedrijf waarin de prijsverhoging wordt aangekondigd. Spotify heeft in totaal 210 miljoen Premium-gebruikers, waardoor er dus flink meer geld in het laatje terechtkomt.

Hoe zit het bij de concurrentie?

Met de prijsverhoging van Spotify is de dienst nu even duur als Apple Music. Ook deze dienst kost je 10,99 euro per maand. Wel heeft die dienst af en toe interessante promoties. Als je een nieuw Apple-product koopt, kun je tot wel zes maanden gratis krijgen. Dat is toch een besparing van ruim zestig euro.

Ook Spotify’s andere concurrent heeft dezelfde prijs. Deezer kost namelijk 10,99 euro per maand. Wel krijg je bij dat bedrijf 25 procent korting als je een jaarabonnement afsluit.

Eerder kondigde YouTube al eenzelfde soort prijsstijging aan voor zijn Premium-abonnementen in de Verenigde Staten. In Nederland is de prijs niet verhoogd. Met een bedrag van 9,99 euro per maand is het de goedkoopste dienst als je maandelijks wil kunnen opzeggen.

Spotify wil met geniale nieuwe functie je vakantie redden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen