Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 apr 2018

24 april wordt een bijzondere dag voor Spotify-gebruikers

Het was al bekend dat Spotify op 24 april een belangrijk event in New York houdt. Daar zal naar verwachting onder andere eigen hardware worden aangekondigd. Een grote stap voor de streamingdienst. Daar blijft het echter niet bij, zo blijkt uit een uitnodiging die The Verge heeft bemachtigd.

Spotify werkt aan grote update voor app

Voor alle gebruikers wordt 24 april een interessante datum. Uit de uitnodiging wordt namelijk duidelijk dat Spotify grote veranderingen voor zijn apps gaat introduceren. Is dit eindelijk het langverwachte redesign, of kunnen we ook nieuwe features verwachten?

Onlangs dook immers al het nieuws op dat de streamingdienst meer opties toe gaat voegen voor Spotify Free. Dat is de gratis versie van de dienst. Zo hoopt het Zweedse bedrijf naar verluidt de steeds hevigere strijd met Apple Music te winnen.

Spotify 24 april event

Een ander wapenfeit is de transfer die vanochtend werd aangekondigd. Apple Music’s hoofd van hiphop maakt binnenkort de overstap naar Spotify. Maar goed, terug naar de app.

Een paar weken terug lekten verschillende screenshots van de nieuwe app. Een klein groepje gebruikers kregen het redesign als onderdeel van een bèta al geserveerd. Het menu is versimpeld, waardoor de belangrijkste elementen altijd binnen handbereik zijn. Ook ligt de focus meer op stembediening.

 

 

Eigen hardware

De uitnodiging rept met geen woord over de vermeende hardware. Toch duiden uitgelekte officiële advertenties van Spotify zelf op de nabije onthulling van een speaker voor in de auto. De gadget kan in de ventilatieroosters van auto’s worden gestoken. Middels 4G en spraakbediening bedien je de gadget. Wat weer inhaakt op het redesign van de app.


Hoe dan ook wordt 24 april dus een interessante dag. Spotify is sinds kort een beursgenoteerd bedrijf, dus de handelingen van het Zweedse bedrijf worden nauwlettend in de gaten gehouden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om de onthullingen als eerste te checken!

The Verge

Reageer op artikel:
24 april wordt een bijzondere dag voor Spotify-gebruikers
Sluiten