Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Gadgets 16 okt 2017

6 handige Spotify extensies laten je het uiterste uit je playlist halen

Spotify is een top dienst! Je kunt met deze streamingservice zowat overal van heerlijke nummers genieten. Het is daarom logisch dat de populariteit alleen maar toeneemt. Dit heeft natuurlijk ook met handige Spotify extensies te maken.

Inmiddels zijn we ervan overtuigd dat extensies je leven gemakkelijker maken. Neem deze Chrome extensies waarmee je het uiterste uit je webbrowser haalt. Omdat we ook vaak Spotify gebruiken, laten we je met de volgende briljante extensies kennis maken. Hiermee haal je namelijk meer uit je muzieklijsten.

De Spotify extensies met shortcuts

Sommigen luisteren naar hun playlist via de browser. Helaas lijdt de navigatie van je playlist daar wel onder. Eén van de handige extensies die je kunt gebruiken is de Spotify Web Player Hotkeys. Hiermee kun je via je keyboard door je nummers navigeren. Dit geldt ook wanneer het tabblad met de dienst niet is geactiveerd. Daarnaast kun je de sneltoetsen naar behoefte instellen. Maar je zou ook de voorgeprogrammeerde toetsen kunnen gebruiken.

The Set Listener

De Set Listener is een extensie die speciaal voor jou een playlist maakt. Dit doet-ie door het samenvoegen twee lijsten. De één is jouw afspeellijst en de ander is de meest recente concert playlist van je favoriete artiest. Deze nieuwe lijst kun je daarna als een nieuwe playlist bij je account opslaan. Zo kun je dankzij deze lijst een recent concert herbeleven. Nice!

Ontdek nieuwe nummers en artiesten met Last.fm

Op Spotify bestaat de optie Last.fm. Heb je dit ooit gezien en vroeg je je af waar dit voor is? Nou, dit is dus een platform waarmee je nieuwe muziek kunt ontdekken. Daarnaast kun je ook je eigen favorieten delen. Zo help je je geliefde artiest meer mensen bereiken. Bovendien verzamelt Last.fm alle nummers die je op verschillende apparaten eerder hebt beluisterd. Zo kun je zien welke nummers of albums je het meest afspeelt. Als klap op de vuurpijl krijg je ook voorgestelde artiesten te zien. Misschien leer je zo nieuwe interessante artiesten kennen.

Spotify Premium Connect

Deze extensie is alleen voor de leden met een Premium-account bedoeld. Als jij tot deze groep behoort, kun je in een paar stappen je smartphone of tablet als een afstandsbediening gebruiken. Hoe? Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de app op je computer en smartphone/tablet hebt geïnstalleerd. Speel een willekeurig nummer af en klik vervolgens op het ‘Connect’ icoontje. Selecteer het apparaat waarmee je je nummers wilt luisteren. Enjoy!

Reviews en nieuws

Met Pitchfork.com loop je nooit achter met wat er in de muziekwereld gebeurt. Dankzij de speciale app krijg je een playlist van muziek die ze reviewen voorgeschoteld. Zo kun je tijdens het surfen op de site zelf achterhalen welke collecties of afspeellijsten je tof vindt. Dit is één van de handigste Spotify extensies die je kunt vinden.

Een mixtape, maar dan online

Dankzij ShareMyPlaylists kun je met tools je eigen playlists maken. Helemaal vanaf het begin. Deze kun je vervolgens door anderen laten keuren, of je stemt zelf op de lijsten van andere gebruikers. Daarnaast is er de mogelijkheid om door de grote database te browsen. Deze extensie werkt gemakkelijk doordat je alles slechts hoeft te slepen en te droppen. Check ‘m snel!

Deze Spotify extensies maken het gebruik van de streamingservice overduidelijk nog beter. Daarom raden we je ze zeker aan om te testen. Heb je er genoegen mee en wil je toch je afspeellijsten naar Apple Music overzetten? Check dan hier hoe je dat doet. En als je besluit om bij Spotify te blijven hebben we nog meer tips voor je. Je kunt namelijk ook andere zaken dan muziek luisteren. Dat lees je hier. Veel plezier!

Reageer op artikel:
6 handige Spotify extensies laten je het uiterste uit je playlist halen
Sluiten