Spotify wil mogelijk een extra abonnement aanbieden voor podcasts

Het is geen geheim dat de muziekstreamingdienst Spotify de laatste tijd veel geïnvesteerd heeft in podcasts. Dus is het misschien tijd de volgende stap te nemen. En die stap kan nog wel eens inhouden dat we een extra abonnement kunnen tegenkomen, bedoeld voor het moderne radioluisteren.

Dat idee is gespot door Andrew Wallenstein, werkzaam bij Variety. Wallenstein deelde zijn bevindingen op Twitter. Spotify heeft de afgelopen weken namelijk verschillende gebruikers benaderd met vragenlijsten, om te peilen in hoeverre mensen bereid zijn extra te betalen voor podcastabonnementen. Die podcasts zijn overigens nu gratis te beluisteren, terwijl je tussendoor wel advertenties hoort. De abonnement krijgen dan prijzen van 2,99 tot 7,99 dollar (grofweg 2,50 tot 6,75 euro) en bieden exclusieve shows, bonuscontent, early access tot episodes en natuurlijk advertentieloos luisteren aan.

Spotify richt zich meer op podcasts

Dat Spotify hiernaar vraagt betekent niet dat het nu bevestigd is dat de muziekstreamingdienst de extra abonnement gaat aanbieden. Dit nieuws laat simpelweg zien dat de dienst dergelijke abonnementen overweegt en wil eerst de reacties van gebruikers peilen voordat er een besluit genomen wordt. Aan het een bedrijf is, worden er altijd nieuwe manieren van omzet genereren onderzocht; daar is dit gewoon een onderdeel van.

Op dit moment is het zo dat je met en zonder Premium-abonnement het podcastaanbod van Spotify kunt beluisteren. De podcast presenteren tussendoor advertenties, die werken met een slim reclamesysteem. De advertenties worden gebaseerd op de interesses van de gebruikers, zodat ze dingen te zien krijgen die bij hun interesses aansluiten. Die optie blijft waarschijnlijk gewoon bestaan, maar er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het niet erg vinden om een paar euro extra per maand te betalen voor het verwijderen van advertenties.

Afgaande op de vragenlijst valt op dat Spotify het abonnement voor podcast los van het huidige muziekabonnement aanbiedt. Maar het kan natuurlijk zijn dat de dienst beide abonnementen een keer samen op één hoop gooit, mocht dit nieuwe abonnement van de grond komen.

Twitter

Reageer op artikel:
Spotify wil mogelijk een extra abonnement aanbieden voor podcasts
Sluiten