Raymon Mens
Raymon Mens Digital 17 aug 2019

Spotify Family binnenkort duurder? Hogere prijs getest!

Gezinnen in Scandinavië moeten meer betalen voor Spotify family. De streamingdienst verhoogt de prijzen van het familie-abonnement met 13 procent. Dit om te kijken of mensen bereid zijn meer voor de muziek te betalen. De prijsverhoging van Spotify family werd ontdekt door Bloomberg.

Een toename van 13 procent op de Nederlandse prijzen zou een verhoging van ongeveer twee euro betekenen. We zouden van € 14,99 naar € 16,99 gaan. Het gaat om een test, het wil niet zeggen dat de prijsverhoging permanent is of dat ook mensen in andere landen meer moeten betalen.

Spotify family is kostbaar om aan te bieden

Spotify staat onder druk van muzieklabels, die vinden dat de prijzen omhoog moeten gaan. De streamingdienst had de prijzen de afgelopen jaren juist verlaagd om zijn marktaandeel te vergroten. Het gezins­abonnement is aan­trekkelijk, maar ook gevoelig voor misbruik. Veel mensen die geen gezin zijn, delen het om de kosten te drukken. Als meer mensen een account delen, nemen de inkomsten per gebruiker af.

Spotify heeft in het verleden meermaals strengere maatregelen tegen het delen van een gezins­abonnement buiten een gezin in proberen te voeren, maar zonder succes. Officieel moeten alle gebruikers van het abonnement op hetzelfde adres wonen, maar dit wordt niet doorlopend gecheckt.

Experimenten met abonnementen

Spotify wijzigt zijn aanbod regelmatig in bepaalde werelddelen en test soms ook nieuwe abonnementen. Sinds maart is in bijvoorbeeld Ierland, Colombia, Chili, Polen en Denemarken een Duo-formule beschikbaar. Wanneer die wereldwijd uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify Family binnenkort duurder? Hogere prijs getest!
Sluiten