Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify voegt eindelijk veelgevraagde functie toe voor Windows en Mac

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: de desktopversie van Spotify heeft een veelgevraagde functie gekregen. Je kunt namelijk vanaf nu, na het downloaden van de update, een Chromecast-stream beginnen vanaf de app die beschikbaar is voor Windows en Mac.

Het was al een tijdje mogelijk dat je de Chromecast-stream kunt bedienen vanaf je computer, wanneer je die initieerde vanaf je smartphone. Maar nu kun je de stream dus ook opstarten zonder daarvoor je smartphone te hoeven pakken. Je regelt alles dus voortaan via één en hetzelfde apparaat. Je hebt hiervoor desktopversie 1.1.38 van Spotify nodig. In deze versie is het menu van beschikbare apparaten namelijk uitgebreid met de optie voor het beginnen van een Chromecast-stream. Je hebt hiervoor natuurlijk wel speakers of andere apparaten nodig die Chromecast ondersteunen.

Chromecast-ondersteuning Spotify.
Spotify met volledige Chromecast-ondersteuning. (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Spotify-app op desktop ontvangt belangrijke update

Veel gebruikers wachten al heel lang op deze functie. Mocht je Chromecast in combinatie met Spotify gebruiken, dan herken je de frustratie waarschijnlijk wel. Je kon wel je muziek bedienen vanaf je computer, maar het opstarten van de stream vereiste dan weer dat je je smartphone pakte. Voorheen moest je leunen op allerlei omwegen om dit voor elkaar te krijgen (bijvoorbeeld door de Spotify-app op Chrome OS te draaien), maar nu hoef je daar niet meer aan te denken.

Het werkt gelukkig ook heel simpel en precies zoals je zou verwachten. Rechts onderin heb je de optie staan waarmee je kunt zien of bepalen op welk apparaat je een nummer afspeelt. Net zoals in de mobiele app van Spotify kun je hier nu een apparaat uitkiezen, waarna de muziek vervolgens afgespeeld wordt. Ook is het mogelijk een speakergroep te selecteren, die je aangemaakt hebt in de app Google Home. De update wordt nu naar iedereen uitgerold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify voegt eindelijk veelgevraagde functie toe voor Windows en Mac
Sluiten