Mark Hofman
Mark Hofman Apps 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify gaat met nieuwe songtekst-functionaliteit Apple Music achterna

Spotify rolt een nieuwe update uit voor iOS en Android waardoor het makkelijker wordt om bepaalde nummers te vinden. De streamingdienst maakt het namelijk mogelijk om nummers te zoeken op basis van songteksten.

Het is een functionaliteit die misschien nieuw is voor gebruikers van Spotify, maar die abonnees van Apple Music inmiddels al enige tijd kennen. En met enige tijd bedoelen we dan een paar jaar…

Spotify gaat Apple Music achterna

Niets is zo irritant dan dat je een lied in je hoofd hebt zitten, maar echt geen idee hebt hoe dat nummer heet. Gelukkig hebben we apps als Shazam die ons kunnen helpen, maar dan wel alleen wanneer de muziek ook daadwerkelijk afgespeeld wordt. Maar wat nou als jij alleen een klein gedeelte van de songtekst kent? Hoe kom je er dan achter welk nummer het is en door wie het gemaakt is?

Wat dat betreft is het al sinds 2018 mogelijk om Apple Music erbij te pakken. De streamingdienst van Apple biedt de mogelijkheid om een gedeelte van de songtekst in de zoekbalk in te vullen. Vervolgens worden de nummers, waar de songtekst inzit, weergegeven in de resultaten. Een ontzettend handige functie die gebruikers van Spotify nu ook kunnen gebruiken. Dat maakt Spotify ontwerpen Lina op Twitter bekend:

Een ontzettend handige functionaliteit die jij, als het goed is, op dit moment ook kan gebruiken!

Interactieve polls

Spotify heeft zich in de afgelopen jaren flink ontwikkeld en blijft dit ook doen. Zo introduceerde het bedrijf kort geleden nieuwe afspeellijsten die jij samen met je vrienden bij kan houden. Een functionaliteit waar we in dit artikel dieper op ingaan.

Daarnaast lijkt het bedrijf bezig te zijn met het verbeteren van de podcasts. Spotify richt zich steeds meer op de populaire online talkshows en is bezig om de ervaring interactiever te maken. Zo wil de streamingdienst zich wagen aan interactive polls, die tijdens een podcast voorbij kunnen komen. Hoe dat precies werkt en wat jij er aan hebt, dat lees je in dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify gaat met nieuwe songtekst-functionaliteit Apple Music achterna
Sluiten