Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 jun 2019

Spotify: nieuwe update zorgt voor woedende gebruikers

Naast het toevoegen van nieuwe functies zorgen updates er soms ook voor dat er dingen weggaan. Dit laatste was het geval bij de meest recente update van de Spotify app. Deze nieuwe versie zorgde er namelijk voor dat twee geliefde functies verdwenen. Het spreekt voor zich dat niet iedereen daar even blij mee was.

Spotify verpest twee geliefde functies

Muziekplatform Spotify heeft onlangs bij een flink aantal gebruikers de gevoelige snaar geraakt…maar niet bepaald op een goede manier. De dienst heeft namelijk een nieuwe update doorgevoerd die als gevolg heeft dat bepaalde functies weg zijn.

Allereerst is de ”onlangs afgespeeld” functie verdwenen. Waar gebruikers vroeger konden inzien welke nummer ze recentelijk hadden beluisterd, moeten ze deze voortaan eerst handmatig opslaan. Doen ze dat niet, dan is deze data verdwenen. Aangezien veel mensen graag nieuwe muziek ontdekken en een paar dagen later willen terugzoeken ”hoe dat leuke nummer ook alweer heette” kan het ontbreken van de eerdergenoemde functie een groot gemis zijn.

Daarnaast kunnen gebruikers voortaan niet meer alfabetisch scrollen. Voorheen was het bij het zoeken van nummers, artiesten of albums mogelijk om via de schuifbalk van A naar bijvoorbeeld F te springen. Wat in een database met duizenden titels natuurlijk verrekte handig kan zijn.

Vanwege de nieuwe update is ook dit echter niet meer mogelijk. Mocht je oom volgende week een nummer van ZZ Top willen horen, dan zal jij dus handmatig naar de letter ”Z” moeten scrollen.

Het spreekt voor zich dat gebruikers not amused zijn. Er waren zelfs mensen die beweerden hierdoor overgestapt te zijn naar Apple Music. Spotify zelf heeft echter nog niet gereageerd.

Spotify Stations

Gelukkig komt de dienst ook met leuke dingen. Onlangs werd bijvoorbeeld Spotify Stations geïntroduceerd, waarmee het muziekplatform als een soort radiostation kan fingeren. Ook Nederlandse gebruikers kunnen hier binnenkort gebruik van maken.

Reageer op artikel:
Spotify: nieuwe update zorgt voor woedende gebruikers
Sluiten