Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 apr 2018

Spotify gaat gratis versie flink uitbreiden

Spotify heeft het er maar druk mee. De meest populaire muziekstreamingdienst van dit moment (en eigenlijk wel ooit) is afgelopen maand naar de beurs gegaan. Interessanter is echter de persconferentie die het bedrijf voor 24 april heeft aangekondigd. Daar gaat het waarschijnlijk een draadloze smart speaker onthullen, die onlangs al werd uitgelekt. Maar dat is natuurlijk niet genoeg om een volledige persconferentie mee te vullen. Dus lijkt het er op dat het bedrijf ook plannen heeft om zijn gratis mobiele service aan te passen.

Gratis versie Spotify zou update krijgen

De nieuwe gratis versie van Spotify zou gebruikers meer mogelijkheden geven om naar hun favoriete muziek te luisteren in plaats van de beperkingen waar de gratis versie nu mee werkt. Dit hebben bronnen die dicht bij Spotify staan gemeld aan Bloomberg.

iPhone Spotify

Momenteel is het is de gratis service nog niet mogelijk om helemaal zelf te bepalen naar welke muziek je luister. je kunt wel albums selecteren, maar de volgorde waarin dit wordt afgespeeld is willekeurig dankzij de shuffle-functie.

Ook is het niet mogelijk om je eigen tracklists te maken. En als een nummer je niet bevalt, dan kun je die maar zes keer per uur overslaan.

Spotify wil met zijn beursgang groeien en daarvoor is het zaak dat er meer mensen naar gaan luisteren. Door de gratis versie interessanter te maken, zou je een groei kunnen realiseren.

De grote uitdaging voor het bedrijf is dan wel weer om een goede balans te vinden tussen de voordelen die je krijgt als betalende klant ten opzichte van een gratis klant. Momenteel kent Spotify 157 miljoen gebruikers, waarvan 71 miljoen maandelijks zo’n tien euro neerleggen. Men wil doorgroeien naar 200 miljoen gebruikers en 96 miljoen betalende abonnee’s.

Hopelijk wordt dan ook op 24 april duidelijk wat de plannen van Spotify precies zullen zijn. Hopelijk wordt de instapdrempel lager, zodat meer liefhebbers van hun favoriete muziek kunnen genieten.

Reageer op artikel:
Spotify gaat gratis versie flink uitbreiden
Sluiten