Werkt Spotify eigenlijk wel op de Apple HomePod?

Ilona Braam 13 mrt 2018 Tech

Met het uitbrengen van de HomePod bouwt Apple verder aan het verstevigen van zijn eigen ecosysteem en lijkt het bedrijf gebruikers dieper en steviger in de Apple wereld te willen nestelen. De slimme speaker is duidelijk alleen bedoeld voor iOS gebruikers, maar zelfs iOS gebruikers die ook gebruik maken van niet-Apple diensten, zoals Spotify, worden gelimiteerd. Er lijkt meer dan ooit een “Apple of niets sfeer” te heersen, maar gelukkig kun je met je Spotify account nog steeds je tracks beluisteren via de HomePod, al is het natuurlijk beperkter dan als je zwicht en voor Apple Music gaat.

HomePod voor kwaliteitsaudio

Als je Apple Music hebt, is de HomePod glorieus en kun je genieten van je muziek in hoge kwaliteit. De HomePod is wat de audio betreft namelijk één van de beste (zoniet de beste) als het aankomt op slimme speakers. Zelfs veel normale speakers kunnen niet op tegen het apparaatje. Het is alleen jammer dat je niet vrijelijk van deze kwaliteitsaudio kunt genieten met je Spotify afspeellijsten.

HomePod

Spotify afspelen via AirPlay

Als je het niet erg vindt om wat extra moeite te doen, kun je echter wel je Spotify muziek op de HomePod forceren via AirPlay. Hoewel je niet kunt zeggen ” Hey Siri, play my Spotify Chillax playlist”, kun je je wel naar je iPhone of iPad wenden om je ermee te helpen (Android toestellen kun je niet koppelen aan je HomePod). Om je muziek via de HomePod af te spelen open je eerst de Spotify app en zet je de muziek op die je wilt horen. Vervolgens kies je onderaan voor “Apparaten” en daarna “Meer apparaten”. Als het goed is zie je de HomePod tussen de beschikbare apparaten staan en kun je die kiezen om je muziek ermee af te spelen.

Spotify AirPlay

Verbinden via Control Center

Je kunt ook je Spotify tracks opzetten en via je  Control Center op zoek gaan naar je HomePod. Zet het nummer op in Spotify en ga vervolgens naar het Control Center. Hier druk je lang op de muziek widget om vervolgens rechtsboven te kiezen voor de HomePod als afspeelapparaat. Nadat je voor de slimme speaker hebt gekozen duur het een paar seconden voordat je via het apparaat kunt genieten van je muziek.

iPhone Spotify

Playback via Siri

Tijdens het afspelen kun je gelukkig wel basis opdrachten geven aan Siri voor de playback. Zo kun je de track pauzeren en weer verder afspelen met “Hey Siri pause of play”. “Hey Siri, volume up of down” zorgt ervoor dat het volume van de muziek wordt aangepast. Ook kun je het volgende nummer opzetten met “Hey Siri,  next track”. Wat geavanceerder opdrachten zal Siri niet voor je uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld geen nieuwe nummers toevoegen aan de afspeellijsten en geen nummers liken.

Aangezien de HomePod toch behoorlijk duur is, zou het jammer zijn als Apple Spotify niet uiteindelijk toch zou toevoegen aan de volledig ondersteunde apps. Het lijkt echter alsof de iPhone-maker voor een andere optie kiest. Het ziet er namelijk naar uit dat er een goedkopere versie van de HomePod aan zit te komen. Wie weet dat gebruikers de Spotify workaround dan minder storend vinden.

Reageer op artikel:
Werkt Spotify eigenlijk wel op de Apple HomePod?
Sluiten