Spotify is zwart geverfd en dat ziet er nice uit

Wie zegt dat alles er tegenwoordig clean wit uit moet zien? Niemand! Want Spotify laat met het nieuwe design van hun streamingdienst zien dat een likje zwarte verf helemaal geen slecht idee is. Het nieuwe design is zowel voor de desktop, browser als voor mobiel aangepast. Wij hebben op ons mobiel al een beetje door de nieuwe Spotify zitten bladeren en moeten toegeven dat het master is. Het design is lekker clean en fris en is de app super snel. Er wordt veel de nadruk op beeld gelegd en alles lijkt een stuk overzichtelijker. Bekijk onderstaande video maar eens voor een korte presentatie.

Maar Spotify heeft niet alleen de nadruk op design gelegd. Het gaat immers om de muziek. Spotify heeft daarom de nieuwe functie ‘Jouw Muziek’ toegevoegd. Hiermee biedt Spotify jou de mogelijkheid om muziek op te slaan, te organiseren en doorheen te bladeren. Dit is op elk apparaat beschikbaar. Door de functie ‘Jouw Muziek’ wordt er minder de nadruk op losse afspeellijsten gelegd. ‘Jouw Muziek’ is jouw collectie albums en losse platen waar je eenvoudig doorheen kunt bladeren. Dit betekent wel dat de bekende ster om nummers of albums als favoriet te beoordelen verdwijnt. Dit is vervangen door een plus-teken waarmee je muziek tot je persoonlijke collectie toevoegt.

 
Als laatste heeft Spotify ook de blader-functie iets aangepast. Hierdoor wordt er meer de nadruk op relevante en lokale content gelegd. Dit houdt mede in dat je ook op basis van je stemming muziek kunt vinden. Op zoek naar ontspannen slaapmuziek of juist naar muziek waarmee je in de stemming voor een stapavond komt? Geen probleem.

Het nieuwe design en de nieuwe functies wordt vanaf vandaag geleidelijk beschikbaar voor de iPhone, web-versie en desktop. Android moet nog even geduld hebben en is binnenkort aan de beurt.

Reageer op artikel:
Spotify is zwart geverfd en dat ziet er nice uit
Sluiten