Speel DJ of luister samen met je vrienden naar Spotify met JQBX

De gratis app JQBX (Jukebox) is een van de allerleukste apps voor Spotify. Je kunt er samen met onbekenden of vrienden naar muziek luisteren of zelf voor DJ spelen en anderen vermaken met muziek. Een Spotify Premium-abonnement is vereist.

JQBX voor Spotify beschikbaar op Mac en iOS

JQBX is beschikbaar voor Mac en iOS en werkt op basis van ‘rooms’. Je kunt in een kamer naar muziek luisteren of je eigen kamer starten. Dat kan zowel publiek als met vrienden. Hoor je een vette track? Dan kun je die direct aan je favorieten toevoegen. Hoor je iets dat je juist helemaal niet zint? Dan is het ook mogelijk om een thumbs down te geven. Een centrale meter toont het algemene sentiment over een nummer.

Het leuke aan de app is dat iedereen de rol van DJ kan overnemen. Klik op op de knop “Be the DJ” en je wordt in de wachtrij gezet. Na ieder nummer wordt een nieuwe DJ gekozen en je kunt aangeven hoeveel DJ’s maximaal in één room actief mogen zijn. Zo voorkom je een ratjetoe aan muziek.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

JQBX is pas sinds december in de lucht, maar kent al een groot aantal rooms. Standaard kun je naar alle publieke kamers luisteren, maar een room met een wachtwoord aanmaken is ook mogelijk. Voor ons was het een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken. Heb je al gelezen dat Spotify een record heeft gevestigd? (Zie → Spotify wordt voor 1,6 miljard dollar aangeklaagd)

Reageer op artikel:
Speel DJ of luister samen met je vrienden naar Spotify met JQBX
Sluiten